Antena 3 CNN Actualitate Pericolele condusului sub influența alcoolului sau a drogurilor. Psiholog: O reclamă cuceritoare, scăpată de sub control în spațiul online

Pericolele condusului sub influența alcoolului sau a drogurilor. Psiholog: O reclamă cuceritoare, scăpată de sub control în spațiul online

Psihologul Radu Leca a vorbit, într-o intervenție la Antena 3 CNN, despre pericolele condusului sub influența alcoolului și a drogurilor dar și despre amploarea consumului de substanțe în rândul tinerilor.

de Ioana Mircea    |    28 Aug 2023   •   10:14

Radu Leca a explicat în acestă dimineață la Antena 3 CNN a explicat de ce tot mai mulți tineri consumă droguri în România, dar și care sunt unele dintre urmările acestui lucru.

"Consumul de droguri și interacțiunea cu societatea, constituie subiectul despre care românii afirmă că nu poate fi stopat din extindere în acest moment. Politica actuală purtată de autorități în războiul împotriva drogurilor destinat eradicării consumului de droguri a eșuat în mare măsură și în acest sens s-a eșuat discriminarea bazată pe rasă și clasă socială", a spus psihologul Radu Leca.

De asemenea, psihologul punctează că, consumul de substanțe interzise este încurajat pe rețelele de socializare, promovându-l ca un trend și ca un stil de viață.

Citește și: O femeie drogată a omorât un copil de trei ani, într-un accident pe o stradă din Brăila

"Adolescenții sunt cuceriți de cele două mari trenduri, promovate online, marihuana, pe care ei o denumesc verde și cocaina. Nimeni nu mai vorbește liber despre generarea de schizofrenie afectivă la capătul consumului de ani de zile de canabis.

În clipa în care spațiul online a devenit primul bastion neprotejat de orice formă de autoritate din această lume, dealerii s-au dus în spațiul online și vor rămâne acolo până va veni o autoritate care să-l verifice. Răul cel mai mare vine din spațiul online", a susținut acesta.

×
Subiecte în articol: pericole consum alcool droguri
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close