Antena 3 CNN Actualitate La cât timp după ce te-ai infectat cu SARS-CoV-2 te poți vaccina? Anunțul oficial

La cât timp după ce te-ai infectat cu SARS-CoV-2 te poți vaccina? Anunțul oficial

Ministerul Sănătății arată, într-o postare, la cât timp după ce te-ai infectat cu SARS-CoV-2 te poți vaccina.

La cât timp după ce te-ai infectat cu SARS-CoV-2 te poți vaccina? Anunțul oficial
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    29 Mar 2021   •   13:36

”Experții recomandă vaccinarea și pentru persoanele care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2, deoarece nu a fost stabilită durata imunității dobândite în urma bolii, aceasta putând varia de la o persoană la alta.

a) Pentru persoanele care s-au infectat ÎNAINTE de prima doză a vaccinului, specialiștii precizează că aceasta poate fi administrată la cel puțin 14 zile de la finalizarea izolării pentru pacienții asimptomatici sau 14 zile de la dispariția simptomelor, pentru cei simptomatici.

b) Pentru persoanele care au s-au infectat DUPĂ prima doză de vaccin, specialiștii recomandă continuarea schemei cu cea de-a doua doză, fără reluarea primei doze, la cel puțin 14 zile de la finalizarea izolării pentru pacienții asimptomatici sau 14 zile de la dispariția simptomelor, pentru cei simptomatici.

c) Persoanele care au primit tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali (ex: Anakinra, Tocilizumab) sau plasmă convalescentă este recomandat să aștepte 90 de zile până la administrarea vaccinului, din cauză că tratamentele menționate pot reduce eficacitatea acestuia.

Este recomandat ca persoanele confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, cu sau fără simptome, să nu se vaccineze până nu trece perioada de timp precizată mai sus, în funcție de situație”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătății.

La cât timp după ce te-ai infectat cu SARS-CoV-2 te poți vaccina? Experții recomandă vaccinarea și pentru persoanele...

Publicată de Ministerul Sănătăţii - România pe Duminică, 28 martie 2021

×
Subiecte în articol: vaccin
Parteneri
Mii de blocuri din București, fără apă caldă și căldură, în 5 sectoare
x close