Antena 3 CNN Actualitate Ce se întâmplă cu persoanele care au două doze de vaccin, dar o refuză pe a treia

Ce se întâmplă cu persoanele care au două doze de vaccin, dar o refuză pe a treia

Românii care au fost vaccinați deja cu două doze dar nu sunt hotărâți cu privire la a treia, vor fi, pentru moment, considerați ca fiind vaccinați cu schema completă.

Ce se întâmplă cu persoanele care au două doze de vaccin, dar o refuză pe a treia
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    28 Sep 2021   •   09:22

Cei care fac doza a treia vor primi, însă, o adeverință și nu un certificat, ca până acum.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că platforma de vaccinare va recunoaște imediat persoana care se poate vaccina cu cea de-a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului.

Cei care vor face doza a treia vor primi adeverință de vaccinare.

„Mâine (marți – n.r.), o persoană vaccinată cu două doze va fi în continuare considerată a fi cu schemă completă de vaccinare. Totuși, pentru cei care se vaccinează cu a treia doză - și le recomand tuturor să o facă - vor primi o adeverință de vaccinare, pentru că este un act medical. Această adeverință le va folosi la nivel personal”, declara Baciu cu o seară în urmă.

Totodată, Baciu a precizat că, pentru a treia doză, sunt eligibile, în prezent, 1.140.000 care s-au vaccinat cu două doze Pfizer BioNTech sau Moderna. Cele 6 luni pentru persoanele vaccinate cu AstraZeneca s-ar împlini în jurul datei de 15 octombrie.

Cu privire la trecerea prin boală a persoanelor vaccinate, Baciu a declarat că nu reprezintă o contraindicație pentru doza 3. 

Secretarul de stat a mai spus că, în prezent, în stoc, România are 3,4 milioane de vaccinuri ARN mesager. Se pot vaccina, în momentul de față, aproximativ 1,1 milioane de persoane cu cea de-a treia doză păstrând aceste criterii de 6 luni de zile, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: Andrei Baciu
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close