Antena 3 Actualitate Persoanele cu care a stat afaceristul Ioan Crișan la cafea înainte de explozie erau prietenii săi apropiați

Persoanele cu care a stat afaceristul Ioan Crișan la cafea înainte de explozie erau prietenii săi apropiați

de Andreea Borboros    |    31 Mai 2021   •   22:06
Persoanele cu care a stat afaceristul Ioan Crișan la cafea înainte de explozie erau prietenii săi apropiați
Sursa foto: Antena3

Cele trei persoane cu care Ioan Crișan s-a întâlnit în dimineața zilei de sâmbătă, înainte de explozie, sunt prieteni foarte apropiați, oameni cu care obișnuia să bea aproape zilnic cafeaua.

Potrivit informațiilor obținute de Antena3, una dintre persoanele cu care a stat de vorbă Ioan Crișan înaintea exploziei a fost ospătarul cafenelei, care apare în imagini cu o bluză roșie, primul care a încercat să îi ofere primul ajutor.

O altă persoană prezentă la fața locului a fost responsabilul supermarketului care susține că se afla deja la masă și își bea cafeaua când a intrat Andrei Crișan cu o pungă în care avea pește de la ferma sa, pește care a ajuns în posesia bărbatului cu șapcă.

Acest bărbat cu șapcă este cel care l-a condus pe Ioan Crișan la autoturismul său, iar, mai apoi, în momentul în care afaceristul  a plecat cu mașina de la cafenea, acesta s-a îndepărtat, spune el, pentru a-și duce plasa cu pește în autoturism.

Bomba din mașină ar fi fost produsă în Serbia – surse

Anchetatorii au o pistă nouă în cazul morții omului de afaceri arădean Ioan Crișan. Aceștia nu exclud ca bomba folosită pentru a arunca în aer autoturismul afaceristului să fie una artizanală adusă din Serbia. La realizarea cesteia ar fi fost folosit un kilogram de praf de pușcă, ceea ce ar presupune costuri destul de mici.

Surse din anchetă, citate de Gândul, afirmă că este vorba despre un caz de „criminalitate importată”, adică nu reprezintă un mod de operare specific infractorilor români, iar bomba folosită pentru comiterea crimei ar putea proveni din Serbia, în condițiile în care punctul de trecere al frontierei de la Stamora-Moravița se află la puțin peste 100 de kilometri de Arad.

Dispozitivul artizanal este cunoscut de speciliști drept „bombă țeavă”, pentru care s-ar fi folosit aproximativ un kilogram de pulbere, fapt care, spun anchetatorii, explică de ce, la surt timp după producerea deflagrației, martorii au spus că, în aer, se simțea miros de praf de pușcă.

O asemenea bombă ar fi avut nevoie de o capsă de producție militară, iar perioada de război din spațiul ex-iugoslav vine în sprijinul teoriei privind proveniența sa sârbească. O capsă de acest gen poate fi procurată cu aproximativ 3.000 de euro.

Pe de altă parte, cercul de suspecți ar fi unul foarte larg, deoarece Ioan Crișan nu era considerat foarte popular și avea prieteni puțini, mai spun sursele judiciare.Acesta se implica aproape în orice fel de afacere, cu condiția să iasă în câștig.

Una dintre ipotezele legate de mobilul crimei ar fi un posibil denunț făcut de Ioan Crișan, care ar fi condus la capturarea unui transport de țigări de contrabandă, pe 24 mai, în localitatea Mândruloc.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close