Antena 3 CNN Actualitate Persoanele care folosesc petarde de revelion riscă 5 ani de închisoare

Persoanele care folosesc petarde de revelion riscă 5 ani de închisoare

Persoanele care folosesc petarde de revelion riscă 5 ani de închisoare
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    30 Dec 2011   •   10:55

Persoanele care vor folosi petarde sau artificii în noaptea de revelion ar putea fi pedepsite chiar şi cu închisoarea. Poliţiştii atrag atenţia că produsele pirotehnice nu pot fi folosite în locurile aglomerate sau în apropierea locuinţelor, iar persoanele care nu se conformează pot sta până la cinci ani după gratii.

Oamenii legii atrag atenţia că folosirea petardelor şi pocnitorilor poate provoca accidente grave. Cele mai periculoase sunt rachetele, pentru că nu au o direcţie bine determinată, spun specialiştii.

Petardele pot provoca răniri la mâini şi la faţă, iar în cazul bateriilor de artificii există riscul exploziei la sol.

Potrivit prevederilor legale, artificiile sau petardele nu pot fi folosite după miezul nopţii şi nici în imediata apropiere a locuinţelor. Specialiştii recomandă spaţiile cât mai deschise, departe de benzinării, şosele sau spaţii aglomerate.

Mai mult, persoanele care vor umbla cu astfel de materiale pirotehnice ar putea ajunge chiar la închisoare. Mai exact, folosirea sau comercializarea fără drept se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani, iar producerea articolelor pirotehnice fără autorizaţie se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.

Cei care se ocupă cu vânzarea petardelor sau artificiilor ar trebui să fie foarte atenţi şi să nu le dea copiilor. Comercializarea către persoane care nu au împlinit 18 ani poate să ducă la amenzi usturătoare pentru vânzător, de la 3.000 la 6.000 lei.

 



×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close