Antena 3 CNN Actualitate Persoanele diagnosticate cu HIV/SIDA vor fi atenţionate prin sms să îşi ia medicamentele

Persoanele diagnosticate cu HIV/SIDA vor fi atenţionate prin sms să îşi ia medicamentele

Persoanele diagnosticate cu HIV/SIDA vor fi atenţionate prin sms să îşi ia medicamentele
Sursa foto: Foto: techiemania.com
de S.T.    |    29 Aug 2012   •   16:19

Pacienţii diagnosticaţi cu HIV/SIDA vor fi atenţionaţi prin sms să îşi ia medicamentele şi, de asemenea, vor avea la dispoziţie o linie telefonică specială, pentru consiliere, datorită a două servicii în premieră pentru România, lansate miercuri de UNOPA.

Prin serviciul de sms-uri, pacienţii seropozitivi pot primi zilnic, gratuit, două mesaje pe telefonul mobil prin care să li se reamintească să-şi administreze medicaţia, scrie Mediafax.

Serviciul poate fi utilizat prin completarea unui formular existent pe website-ul programului, www.viatacuhiv.ro, pacienţii alegându-şi astfel orele la care vor să le fie trimis sms-urile, conform calendarului de tratament stabilit de medic, precum şi textul personalizat al mesajului pe care vor să îl primească.

Prin Helpline-ul telefonic, persoanele cu HIV/SIDA care au nevoie de sprijin pot suna gratuit la 0800 800 141 sau pot trimite un e-mail la [email protected], pentru a solicita asistenţă din partea consilierilor Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

Programul are ca obiectiv susţinerea persoanelor seropozitive în lupta lor de zi cu zi cu boala, în special în două direcţii: atingerea unui nivel cât mai ridicat al aderenţei la şi creşterea gradului de informare a acestora, potrivit celor de la UNOPA, citaţi de Mediafax.

Potrivit unui studiu realizat de UNOPA în 2011, un pacient din doi cu probleme legate de aderenţa la tratament invocă uitarea ca motiv al ratării administrării unor doze de tratament, iar medicamentele nu au eficienţă maximă dacă sunt administrate incorect.

Serviciile lansate de UNOPA fac parte din programul "Viaţa cu HIV" (www.viatacuhiv.ro), derulat cu sprijinul GlaxoSmithKline România.

×
Subiecte în articol: SIDA SMS medicamente
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close