Antena 3 CNN Actualitate Personalul medical angajat în pandemie va susţine examen pentru continuarea activităţii

Personalul medical angajat în pandemie va susţine examen pentru continuarea activităţii

Personalul medical angajat în perioada pandemiei va susţine un examen care să permită continuarea activităţii din punct de vedere legal, a precizat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Personalul medical angajat în pandemie va susţine examen pentru continuarea activităţii
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Mia Lungu    |    08 Apr 2022   •   09:30

"S-a aprobat prin lege posibilitatea continuării activităţii acestor persoane. Este o lege care a fost promulgată de către preşedinte. Acum urmează să stabilim normele care să permită continuarea acestei angajări. Totuşi, trebuie susţinut un examen, chiar dacă nu este un concurs, un examen care să permită continuarea activităţii din punct de vedere legal" a afirmat ministrul la o conferinţă organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii.

"Vor continua după ce promovează un examen. Nu există o bază legală de continuare automată a activităţii. Legea spune că se angajează prin concurs.

Există acum aceste prevederi legale care permit continuarea activităţii acestor persoane după promovarea unui examen. Avem un termen de 30 de zile pentru elaborarea normelor. (…)

Aceste 2.000 de posturi suplimentare sunt cuprinse în hotărârea de guvern care include şi organigrama Ministerului Sănătăţii şi care va fi aprobată în această săptămână", a mai precizat Alexandru Rafila.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close