Antena 3 CNN Actualitate Peste 1.000 de persoane protestează la Piaţa Unirii din Cluj faţă de proiectul RMGC

Peste 1.000 de persoane protestează la Piaţa Unirii din Cluj faţă de proiectul RMGC

Peste 1.000 de persoane protestează la Piaţa Unirii din Cluj faţă de proiectul RMGC
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Sep 2013   •   18:19
Peste o mie de persoane protestează, duminică după-amiază, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, manifestanţii urmând să pornească într-un marş spre cartierul Mănăştur, cel mai mare din municipiu, conform Mediafax.
Participanţii la protest s-au adunat, duminică, în jurul orei 17.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având bannere cu mesaje precum "Cianura ucide", "Opriţi marele jaf", "Ponta demisia", "Revoluţia începe de la Roşia Montantă", "Mineritul cu cianuri înseamnă moarte".
Protestatarii scandează "Uniţi salvăm Roşia Montană", "Nu ne lăsăm, nu capitulăm".
La protest participă şi Oana Boc, soţia primarului din Cluj-Napoca, aceasta nefiind prima dată când ea este prezentă la aceste acţiuni, precum şi preşedintele PRM, Gheorghe Funar.
Potrivit jandarmilor, la ora transmiterii acestei ştiri la protest participă peste o mie de persoane.
Unul dintre protestatari, Cornel Vâlcu, le-a cerut celor prezenţi să nu se lase păcăliţi de comisia parlamentară care va merge la Roşia Montană, spunând că aceasta este "ultima invenţie a Guvernului Ponta".
"Dacă autorităţile vin împotriva noastră, să ştie că sunt angajaţii noştri. Fiecare politician să înţeleagă că este un angajat al cetăţenilor", a spus Vâlcu.
El a anunţat că programul manifestării va include un marş spre cel mai mare cartier al municipiului Cluj-Napoca, Mănăştur, pentru a-i convinge pe locuitori să iasă din case şi să se alăture mişcării de protest.
 

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close