Antena 3 CNN Actualitate Peste 1.000 de şoferi imprudenţi, amendaţi de poliţişti

Peste 1.000 de şoferi imprudenţi, amendaţi de poliţişti

Peste 1.000 de şoferi imprudenţi, amendaţi de poliţişti
15 Aug 2015   •   20:05

Peste 1.500 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști ieșeni în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea unui trafic rutier sigur.

Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliției Iași, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că polițiștii ieșeni au constatat nouă infracțiuni, au aplicat 1.595 de sancțiuni contravenționale, șase dintre acestea fiind pentru consum de alcool, iar 308 pentru viteză neregulamentară și 10 pentru nerespectarea normelor legale privind depășirea.

În timpul aceleiași acțiuni, polițiștii au confiscat bunuri în valoare de 3.085 lei și au reținut 24 de permise de conducere, dintre care trei pentru consum de alcool și 10 pentru viteză. Ei au retras și trei certificate de înmatriculare.

Unul dintre șoferii sancționați de polițiști este un bărbat de 28 ani care a fost prins în timp ce conducea o mașină cu o viteză de 121 km/h, pe DE 583, în afara localității Sârca, pe un sector de drum unde viteza este limitată la 50 km/h. Bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 945 lei și cu reținerea permisului de conducere pentru 90 zile.

"În perioada 14 — 16 august, din dispoziția șefului Poliției Române, chestor general Petre Tobă, polițiștii desfășoară o acțiune la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenței și siguranței traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens. La nivelul IPJ Iași, la activități participă polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi și substanțe periculoase", a explicat Anca Vâjiac.

×
Subiecte în articol: trafic amenda Iași Poliţia Rutieră
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close