Antena 3 CNN Actualitate Peste 1.200 de permise de port armă, anulate în ultimele trei luni în Capitală. Vezi care sunt motivele

Peste 1.200 de permise de port armă, anulate în ultimele trei luni în Capitală. Vezi care sunt motivele

Peste 1.200 de permise de port armă, anulate în ultimele trei luni în Capitală. Vezi care sunt motivele
Sursa foto: Foto: AFP
01 Feb 2012   •   20:37

Peste 1.200 de permise de port armă au fost anulate în ultimele trei luni în Capitală, informează Mediafax. Potrivit Poliţiei Române, unele arme erau păstrate în condiţii necorespunzătoare, fiind ţinute în torpedoul autoturismului, în garaje, sub pat, în bucătărie sau în şifonier.
   
În ultimele trei luni şi jumătate, poliţiştii au anulat autorizaţiile şi au retras permisele de armă de la 1.233 de persoane care deţineau arme letale şi neletale, se arată într-un comunicat de miercuri al Poliţiei Române.
   
Printre motivele care au stat la baza anulării autorizaţiilor şi a retragerii permiselor s-a numărat păstrarea armelor în condiţii necorespunzătoare - în torpedoul autoturismului, în garaje, case de vacanţă, sub pat, în bucătărie sau în şifonier - şi existenţa antecedentelor penale.
   
Peste 450 de amenzi în valoare de 227.512 lei au fost date din 10 octombrie 2011 până în 27 ianuarie 2012 deţinătorilor de arme şi muniţii letale şi neletale, cu ocazia unei acţiuni desfăşurate în Capitală de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (SAESP), arată Poliţia Română.

Poliţiştii SAESP, împreună cu cei ai sectoarelor şi secţiilor de poliţie, au descoperit 35 de infracţiuni la regimul armelor.
   


×
Subiecte în articol: permise politisti arma amenzi
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close