Antena 3 CNN Actualitate Peste 10.000 de angajaţi ai Serviciilor de Ambulanţă, în grevă din 31 mai

Peste 10.000 de angajaţi ai Serviciilor de Ambulanţă, în grevă din 31 mai

Peste 10.000 de angajaţi ai Serviciilor de Ambulanţă, în grevă din 31 mai
28 Mai 2010   •   09:32

Numărul sectoarelor de activitate în care se vor declanşa greve din cauza măsurilor de austeritate anunţate de Guvern se măreşte pe zi ce trece. După profesori, funcţionari publici şi angajaţi ai penitenciarelor, a venit rândul celor de la Serviciile de Ambulanţă să declanşeze protestul pe 31 mai.

Potrivit Mediafax, peste 10.000 de angajaţi ai Serviciilor de Ambulanţă vor intra în grevă pe perioadă nedeterminată, din ultima zi a lunii mai. Activitatea medicală de urgenţă nu va fi, însă, afectată.

"Biroul Executiv al Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa a hotărât ca începând cu data de 31 mai 2010, ora 10:00, să declanşeze Protestul Naţional pe o perioadă nedeterminată, care se va desfăşura după un plan bine stabilit şi care a fost comunicat la toate organizaţiile de sindicat din Serviciile Publice de Ambulanţă, cât şi Ministerului Sănătăţii", se arată într-un comunicat citat de sursa precizată.

Pe perioada protestului, vor fi suspendate mai multe activităţi. Printre acestea, se numără eliberări de certificate de deces, externări, transporturile sanitare neasistate efectuate cu ambulanţe de tip A 1 şi A 2 (personalul de pe aceste tipuri de ambulanţe va fi folosit în compartimentul de asistenţă medicală de urgenţă suplimentând echipajele de pe ambulanţele de tip C 2, B 1 şi B 2).




Pe 31 mai, se vor organiza mitinguri în incinta staţiei centrale a fiecărui serviciu de ambulanţă, începând cu ora 10:00.

"În timpul mitingului se vor prezenta doleanţele sindicaliştilor şi se va scanda în masă. De la ora 10.57 până la ora 11.00 vor suna sirenele", se arată în programul sindicaliştilor, citat de sursa precizată. De asemenea, sistemele luminoase vor funcţiona pe toata perioada desfăşurării protestului.


Din datele stabilite prin calendarul Blocului Naţional Sindical (BNS), începând cu data de 1 iunie 2010, între orele 12:00 - 14:00, vor fi organizate noi mitinguri la nivelul judeţelor, în faţa sediilor Prefecturilor.
Protestele se vor desfăşura în câte zece oraşe de reşedinţă de judeţ în fiecare zi, în ordinea alfabetică a judeţelor.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ambulanta grevă masuri austeritate
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close