Antena 3 CNN Actualitate Peste 10% dintre elevi au probleme de sănătate. Primăria Capitalei vrea să doteze cabinetele şcolare

Peste 10% dintre elevi au probleme de sănătate. Primăria Capitalei vrea să doteze cabinetele şcolare

Peste 10% dintre elevi au probleme de sănătate. Primăria Capitalei vrea să doteze cabinetele şcolare
Sursa foto: oprescu
26 Mai 2010   •   19:05

10% dintre elevii bucureşteni au probleme de sănătate. Cei mai mulţi dintre ei nu văd bine, dar o altă mare problemă a ajuns să fie obezitatea. Primăria Capitalei va începe în curând un program de dotare a cabinetelor şcolare, astfel încât elevii să poată beneficia de condiţii cât mai bune de asistenţă medicală.

Cei mai mulţi dintre elevii din Bucureşti au probleme oftalmologice. 8400 de copii au probleme cu ochii. Însă îngrijorarea medicilor şcolari vine în urma centralizării cazurilor de elevi care suferă de scolioză şi a celor care au devenit obezi. 2.600 de copii au probleme de coloană, iar aproape 1.800 sunt obezi.

În Bucureşti funcţionează 410 cabinete de medicină şcolară şi 147 de cabinete stomatologice. Primarul Capitalei a anunţat demararea unui program prin care aceste cabinete să abia tot ceea ce e necesar pentru a acorda asistenţă medicală elevilor. Mai ales că dotarea lor lasă de dorit.

Anunţul a fost făcut la întâlnirea dintre primarul Capitalei şi medicii care lucrează în aceste cabinete şcolare. În plus, Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze şi un serviciu de ambulanţă, astfel încât să se ia o parte din preiunea de pe SMURD şi Ambulanţa Bucureşti.

Antena 3


×
Subiecte în articol: oprescu primaria capitalei
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close