Antena 3 CNN Actualitate Peste 100.000 de credincioşi s-au închinat la moaştele sfinţilor de la Catedrala Patriarhală, în cinci zile

Peste 100.000 de credincioşi s-au închinat la moaştele sfinţilor de la Catedrala Patriarhală, în cinci zile

Peste 100.000 de credincioşi s-au închinat la moaştele sfinţilor de la Catedrala Patriarhală, în cinci zile
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Oct 2012   •   17:50

Peste 100.000 de pelerini s-au închinat în cinci zile la moaştele sfinţilor de la Catedrala Patriarhală, timpul mediu de aşteptare fiind de 15 ore, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica, conform Mediafax.
   
"La moaştele Sfântului Nectarie din Eghina, a Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, şi ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena s-au închinat până duminică după-amiază peste 100.000 de pelerini, aceştia având de aşteptat în medie 15 ore, maximum fiind atins sâmbătă, când aceştia au stat la coadă şi 20 de ore", a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
   
Părintele Constantin Stoica a precizat că acesta este unul dintre cele mai mari pelerinaje organizate la Patriarhia Română, pelerinii venind şi pentru faptul că au fost aduse moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, vindecătorul de boli.
   
Acest fapt a fost semnalat şi de patriarhul Daniel, care a spus că foarte mulţi pelerini au venit să se închine la moaştele Sfântului Nectarie după ce "minunile acestuia săvârşite cu mulţi bolnavi de cancer au depăşit de mult graniţele Greciei".
   
Totodată, Preafericitul Daniel a spus că aproape zilnic pelerinii români ajungeau la Eghina pentru a se închina moaştelor Sfântului Nectarie până să fie făcut anunţul că acestea vor fi aduse în România. Patriarhul a precizat că sunt deja înscrişi pentru pelerinajul din 9 noiembrie - ziua Sfântului Nectarie, mai mulţi oameni, care vor pleca la Eghina cu şase autocare.
   
Înscrierile au scăzut după ce a fost făcut anunţul că moaştele Sfântului Nectarie vor ajunge în Bucureşti, dar cu certitudine vor mai fi cereri ale pelerinilor care doresc să-l cinstească pe sfânt în biserica lui din Grecia, a mai spus PF Daniel.
   
Pelerinajul la moaştele din Dealul Patriarhiei continuă până marţi, când delegaţia Bisericii Greciei, condusă de IPS Efrem, va pleca din România cu moaştele Sfântului Nectarie, a mai spus părintele Constantin Stoica.
   
Câteva zeci de oameni au primit, duminică, asistenţă medicală, dar nu s-au înregistrat cazuri grave.
   
Peste 17.000 de porţii de mâncare gătită, precum şi ceai cald şi apă au fost împărţite pelerilor. De asemenea, pe timpul nopţii vor fi oferite aproximativ 5 000 de porţii de mâncare gătită, a precizat Patriarhia Română.

În timpul manifestărilor de Sfântul Dimitrie, toate cele 20 de biserici din apropierea Catedralei Patriarhale sunt deschise permanent pentru pelerinii care doresc să se adăpostească pe durata nopţii. De asemenea, au fost amenajate două săli de sport, la colegiile "Mihail Eminescu" şi "Ion Creangă", pentru cazarea pelerinilor pe timpul nopţii.
   
Paza şi ordinea la pelerinaj sunt asigurate permanent de 200 de jandarmi.
   
Sâmbătă, de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, a fost cea mai importantă zi a pelerinajului.

×
Subiecte în articol: moaste sfinti credinciosi pelerini moaste
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close