Antena 3 CNN Actualitate Peste 100 de mineri şi-au anunţat participarea la mitingul care va avea loc pe 19 mai în Capitală

Peste 100 de mineri şi-au anunţat participarea la mitingul care va avea loc pe 19 mai în Capitală

Peste 100 de mineri şi-au anunţat participarea la mitingul care va avea loc pe 19 mai în Capitală
17 Mai 2010   •   18:07

Sindicaliştii continuă protestele din Capitală şi se pregătesc pentru mitingul de amploare programat să aibă loc pe 19 mai. Alături de aceştia şi-au anunţat prezenţa peste 100 de mineri care au de gând să vină în această săptămână în Bucureşti. Angajaţii minelor din Valea Jiului şi din Petroşani vor să organizeze proteste prin care să îşi arate nemulţumirea faţă de măsurile anunţate de Guvern.

Potrivit Mediafax, aproximativ 140 de mineri din Valea Jiului şi-au anunţat participarea, miercuri, la Bucureşti, la mitingul organizat de marile confederaţii sindicale. Aceştia sunt membri ai Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ) afiliată la Blocul Naţional Sindical şi ai Centralei Meridian.

"Liga Sindicatelor Miniere Valea Jiului va face deplasarea cu circa o sută de membri. Acţiunea noastră este una organizată şi vom pleca în Capitală cu două autocare", a declarat, luni, pentru sursa citată, preşedintele LSMVJ, Zoltan Lacataş.

Minerii din Valea Jiului vor merge îmbrăcaţi în civil în Capitală şi cu însemnele uniunii lor sindicale.

Confederaţiile sindicale au anunţat un miting de amploare în Piaţa Victoriei, în 19 mai, la care ar uma să participe aproximativ 60.000 de oameni. Sindicaliştii vor hotărî după mitingul de miercuri dacă vor recurge la o grevă generală, din 25 mai sau blocarea Pieţei Victoriei permanent în fiecare zi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close