Antena 3 CNN Actualitate Peste 13.000 de elevi infectați. Testele COVID-19 lipsesc. Marius Nistor: ”Părinții să nu mai refuze testarea”

Peste 13.000 de elevi infectați. Testele COVID-19 lipsesc. Marius Nistor: ”Părinții să nu mai refuze testarea”

Este alertă în școli, 13.000 de elevi și preșcolari sunt infectați cu COVID-19. La aproape o lună de la începerea anului şcolar, peste 120 de unităţi de învăţământ au deja activitatea suspendată total din cauza numărului mare de îmbolnăviri de COVID 19 în rândul elevilor şi cadrelor didactice. Si in aceste conditii testele pentru depistarea virusului lipsesc.

Peste 13.000 de elevi infectați. Testele COVID-19 lipsesc. Marius Nistor: ”Părinții să nu mai refuze testarea”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    Raluca Bîrcă    |    07 Oct 2021   •   17:23

În acest moment, la nivel național, sunt peste 12.900 de elevi care s-au infectat cu COVID-19 de la începutul anului școlar.

De asemenea, peste 4.000 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu coronavirusul.

Acesta este motivul pentru care, în acest moment, aproape 280.000 de clase desfășoară cursurile în mediul online.

Rata de vaccinare este în continuare extrem de scăzută în mediul școlar, pentru că sunt doar 230.000 de elevi și 285.000 care au ales să se imunizeze.

Răspunzând la chestionarele privind intenția de vaccinare, 77% dintre părinți nu își doresc să își imunizeze copiii.

Președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, Marius Nistor, a vorbit, într-o intervenție telefonică la Antena 3, despre situația din școli.

”Este o situație foarte interesantă. Toată lumea și-a dorit ca școlile să fie deschise, să vadă elevii în școlile de clasă alături de profesori, numai că, în realitate, nimeni nu a înțeles că trebuie să respecte niște reguli foarte clare. Toată vara, oamenii au bântuit în stânga și în dreapta, fără mască, nerespectând nicio regulă, fără să țină cont de absolut nimic.

(...) Iată, în momentul de față, a început școala, copiii nu au fost testați și este un lucru care a fost reclamat de multă vreme și de către Ministerul Educației, și de către noi ca Federații Sindicale.

(...) Toate aceste lucruri nu trebuiau făcute după ce a început școala, trebuiau făcute înainte. Dacă noi am avut niște politicieni care au fost ocupați de campaniile lor electorale, de disputele lor pentru putere, la nivel intern sau la nivel de coaliție, iată rezultatul pe care îl resimțim cu toții.

(...) Școala poate să își continue activitatea în momentul în care asiguri toate condițiile de securitate a sănătății tuturor. Asta înseamnă teste. Asta înseamnă să nu mai avem o reacție de respingere din partea părinților, pentru că au existat la un moment dat zeci de mii de teste în unitățile de învățământ și nu au fost utilizate, pentru că s-a refuzat testarea”, a declarat Marius Nistor.

×

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close