Antena 3 CNN Actualitate Peste 15.000 de credincioşi sunt aşteptaţi astăzi să îl comemoreze pe "Sfântul neîncoronat al Ardealului", Arsenie Boca

Peste 15.000 de credincioşi sunt aşteptaţi astăzi să îl comemoreze pe "Sfântul neîncoronat al Ardealului", Arsenie Boca

Peste 15.000 de credincioşi sunt aşteptaţi astăzi să îl comemoreze pe "Sfântul neîncoronat al Ardealului", Arsenie Boca
de O.P.    |    28 Noi 2013   •   06:17

Peste 15.000 de pelerini sunt aşteptaţi astăzi la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara. Credicioşii vor comemora 24 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca.

Chiar dacă nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, ardelenii îl consideră "sfântul neîncoronat al Ardealului". Unii dintre pelerini au sosit încă de aseară pentru a participa la slujba de noapte de la mănăstire.

Cei peste 1000 de oameni veniţi încă de ieri la mănăstirea Prislop au îndurat frigul ore întregi ca să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca, supranumit şi sfântul Ardealului.

vox o femeie cu bebe in brate:  00 57 venim din timisara. am mai fost. venim in fiecare an. 01 13 in viata noastra au fost niste ninuni concrete prin acre parintele ne a ajutat dar chiar daca nu ne ar fi ajutat tot am fi venit ca parintele ne e foarte drag. 

Mulţi dintre cei care s-au rugat la mormântul părintelui spun că s-au vindecat de boli.

Pentru a-ia ajuta pe pelerini să treacă cu bine de noaptea rece, reprezentanţii Crucii Roşii i-au servit cu ceai cald şi cozonac. Peste 15 mii de pelerini sînt aşteptaţi astăzi la mormântul părintelui Arsenie Boca, iar pentru ca totul să se desfăşoare fără incidente, peste 90 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă.

×
Subiecte în articol: Arsenie Boca
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close