Antena 3 CNN Actualitate Peste 15.000 de elevi bucureșteni, trimiși gratis pe litoralul românesc și cel grecesc

Peste 15.000 de elevi bucureșteni, trimiși gratis pe litoralul românesc și cel grecesc

Peste 15.000 de elevi bucureșteni, trimiși gratis pe litoralul românesc și cel grecesc
24 Iun 2017   •   13:32

Un număr de 16.000 de elevi bucureşteni care s-au implicat în activităţi şcolare şi extraşcolare pe parcursul anului 2016-2017 vor pleca pe litoralul românesc şi cel grecesc, anunţă Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) într-un comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES. 

"Elevi din clase primare, gimnaziale, liceeni, dar şi peste 2.000 de profesori, se vor bucura de o săptămână gratuită în staţiunile de la malul mării - Comorova, Neptun, Costineşti, Vama Veche, dar şi în staţiunea Paralia Katerini, din Grecia. Peste 2.000 de elevi care s-au remarcat în activităţile şi proiectele sportive organizate de PMB, prin PROEDUS, îşi vor petrece vacanţa de vară pe litoralul românesc şi cel grecesc. Tot atâţia liceeni, înscrişi în programul 'Fii şi tu voluntar PROEDUS!', se vor distra la mare, iar alte câteva mii de tineri, olimpici şi şefi de promoţie de gimnaziu şi liceu, îşi pregătesc bagajele pentru vacantă", se precizează în comunicat. 

Primarul Municipiului Bucureşti mai precizează că Gabriela Firea, a premiat, anul acesta, şi 2.000 de profesori coordonatori ai elevilor olimpici, diriginţi ai şefilor de promoţie, antrenori ai sportivilor premiaţi şi cadre didactice implicate în proiectele din cadrul Parteneriatului Civic pentru Educaţie-CIVITAS. 

"Şi ei îşi vor petrece o săptămână din vacanţă la Vama Veche. Proiectele CIVITAS le-au oferit posibilitatea altor 2.500 de elevi bucureşteni, care au optat să se dedice activităţilor non-formale, să plece la mare", se menţionează în comunicat. 

Potrivit sursei citate, elevii se vor bucura de activităţi variate, de la workshop-uri de consiliere şi orientare în carieră, competiţii, cantonamente şi activităţi sportive, până la evenimente multimedia, cultural artistice şi recreative. 

Mai mult, arată sursa citată, Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti (CTMB) organizează şi pentru studenţi şcoli de vară tematice în perioada 19 iunie - 21 iulie 2017, pe litoralul românesc, în staţiunile Neptun, Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Olimp, Costineşti şi Constanţa. 

"Prima serie de participanţi în cadrul şcolilor de vară (19-25 iunie) este in staţiunea Neptun, iar şcoala de vară tematică se va desfăşura pe parcursul a 7 zile. Cazarea şi cele 3 mese pe zi sunt gratuite, fiind asigurate de către Primăria Generală a Municipiului Bucureşti prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti (CTMB)", se mai arată în comunicat.

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close