Antena 3 CNN Actualitate Peste 150 de bancnote false de 100 de lei puse în circulaţie în Arad, Timiş şi Bihor

Peste 150 de bancnote false de 100 de lei puse în circulaţie în Arad, Timiş şi Bihor

Peste 150 de bancnote false de 100 de lei puse în circulaţie în Arad, Timiş şi Bihor
Sursa foto: bani falsi
12 Mar 2009   •   19:08

O reţea de profesionişti din Arad a plasat bancnote de 100 de lei, la Direcţia de Finanţe şi la Casa de Asigurări de Sănătate. E posibil ca falsurile să fi ajuns şi în bancomate.

Reţeaua era alcătuită din 20 de persoane printre care şi un adolescent de 16 ani. Capul grupării era chiar cel care falsifica bancnotele. În urma percheziţiilor, procurorii DIICOT şi poliţiştii au descoperit o întreagă imprimerie în casa acestuia.

Mii de bancnote false aşteptau să fie puse în circulaţie. Reţeaua funcţiona piramidal. De la centru, banii ajungeau la distribuitor. Acesta vindea, mai departe, bancnotele de 100 de lei cu câte 25 de lei fiecare. Apoi, bancnotele erau practic ?cheltuite? la diverse magazine din sate sau oraşe din Arad, Timiş sau Bihor. Poliţiştii spun că până acum cel puţin 150 de astfel de bancnote au fost puse în circulaţie.

Bancnotele false de 100 de lei au început să apară în Arad încă din iarna anului trecut. Din magazinele săteşti, unde falsificatorii le plasau cel mai des, banii falşi au ajuns în supermarketuri şi instituţii publice.

Deşi poliţiştii bănuiesc că bancnotele ar fi putut ajunge în bancomate, reprezentanţii BNR susţin contrariul. Potrivit acestora, angajaţii băncilor comerciale sunt antrenaţi pentru a recunoaşte falsurile.

Capul reţelei şi mâna dreaptă a acestuia au fost arestaţi preventiv pentru înşelăciune şi fals de moneda. Ceilalţi 18 complici sunt cercetaţi în libertate.

Observator

×
Subiecte în articol: bani falsi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close