Antena 3 CNN Actualitate Peste 2.000 de militari români şi străini au defilat în Bucureşti de Ziua Naţională

Peste 2.000 de militari români şi străini au defilat în Bucureşti de Ziua Naţională

Peste 2.000 de militari români şi străini au defilat în Bucureşti de Ziua Naţională
de M.T.    |    02 Dec 2013   •   07:42

20.000 de oameni au asistat la parada de 1 decembrie din Bucureşti.

Trupele de elită ale armatei şi reprezentanţi ai poliţiei, jandarmeriei, SRI şi STS au trecut pe sub Arcul de Triumf.

Acestora li s-au alăturat militari din Franţa, Polonia, Turcia şi Statele Unite.

Cerul Capitalei a fost survolat de 35 de aeronave, iar la paradă au asistat preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, şefii Camerei Deputaţilor şi Senatului, dar şi preşedintele Moldovei, Nicolae Timofti.

În Capitală, Parada militară de 1 Decembrie a fost deschisă de 21 de salve de tun.

La defilare a fost adusă şi o replică a avionului Vlaicu II, care a fost flancat de tehnicieni de la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Române, îmbrăcaţi în uniforme de epocă.

200 de vehicule au trecut pe sub Arcul de Triumf. Printre ele, transportoare blindate PIRANHA, autovehiculele de luptă amfibii, sistemul Ghepard de artilerie antiaeriană blindat, dar şi autospecialele blindate de intervenţie EOD şi sistemul de rachete sol-aer. Nu au lipsit nici ambarcaţiunile Forţelor Navale.

Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă a prezentat motociclete de intervenţie SMURD, ambulanţele şi autospecialele pentru descarcerare şi stingerea incendiilor. SRI a adus dispozitivele de intervenţie contrateroristă şi pirotehnică.

După tehnica de luptă de ultimă oră, un moment aparte a fost reprezentat de apariţia detaşamentelor călare, iar la final, exerciţiile militarilor din Regimentul de Gardă Mihai Viteazul i-au uimit pe cei prezenţi.

Au fost însă şi câteva momente tensionate, atunci când oamenii au fost controlaţi de jandarmi la fel ca pe stadion. Nici măcar copiii nu au fost lăsaţi să îşi păstreze sticlele cu apă.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close