Antena 3 CNN Actualitate Peste 20.000 de şomeri în judeţul Mureş, şi doar 66 de locuri de muncă disponibile

Peste 20.000 de şomeri în judeţul Mureş, şi doar 66 de locuri de muncă disponibile

Peste 20.000 de şomeri în judeţul Mureş, şi doar 66 de locuri de muncă disponibile
05 Feb 2010   •   14:36

Peste 20.000 de şomeri, dar numai 66 de locuri de muncă disponibile. Este ultima situaţie prezentată de Agenţia de ocupare a forţei de muncă Mureş. Numai vineri 92 de angajaţi ai CFR Marfă Mureş au rămas fără loc de muncă. Oamenii spun că nu vor mai avea cu ce să-şi întreţină familiile.

Angajaţii de la CFR Marfă, din judeţul Mureş, au primit deja listele cu persoanele care vor fi disponibilizate, 92 la număr.

?Sunt trimişi în şomaj cu plăţi compensatorii 11 - 12 salarii medii pe economie, 11 milioane?, a declarat Radu Călin Olimpu, preşedintele Sindicatului Mişcare Comercial Târgu Mureş.

Oamenii sunt nemultumiti de modul în care s-au făcut disponibilizările.
?Acum ne vedem dintr-o dată puşi în faţa situaţiei de a ni s-a da drumul cu aruncarea prafului în ochi ca preţ compensatoriu şi alea sunt doar completare la şomaj 15 luni, dar astea se vor termina odată?, spune Ionel Ogrean, manevrant vagoane CFR Marfă Târgu Mureş.

?Nu suntem mulţumiţi deloc, vrem să-I dăm în judecată să vedem ce o să obţinem, tot ce au făcut au făcut în mod abuziv. Nu s-a respectat nici Codul Muncii nici contractul colectiv de muncă?, susţine Mihai Teodor Dema, manevrant vagoane CFR Marfă Târgu Mureş

Rata şomajului la nivelul judeţului Mureş a ajuns la un procent record: 8,3 %. ?Pentru luna martie avem notificări pentru disponibilizarea unui număr de 189 de pers, în domeniu confecţiilor?, spune Reghina Farcas - director executiv A.J.O.F.M. Mureş.

AJOFM Mureş a început deja cinci programe de formare profesională în meserii precum: operator calculator, bucătar, cofetar, comerciant sau vânzator de produse alimentare.

Antena 3

×
Subiecte în articol: somaj cfr marfa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close