Antena 3 CNN Actualitate Peste 200.000 de elevi de clasa a opta au dat proba la limba română în cadrul testării naţionale

Peste 200.000 de elevi de clasa a opta au dat proba la limba română în cadrul testării naţionale

Peste 200.000 de elevi de clasa a opta au dat proba la limba română în cadrul testării naţionale
Sursa foto: testare
04 Mai 2010   •   14:10

Peste 200.000 de elevi de clasa a 8-a au susţinut marţi primul examen din cadrul evaluării naţionale, proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Cu toate că elevii şi-au dorit să le pice o nuvelă, la primul subiect au avut parte de poezia Seară pe ape, de Ion Pillat. Ei au avut câteva puncte de gramatică, dar şi unul de interpretare a textului. La cel de-al doilea subiect au avut un text la prima vedere, pe baza căruia au au trebuit să-şi expună opiniile argumentate. Testarea s-a încheiat la ora 14.00.

Peste 4.000 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut examenul şi în judeţul Gorj. Nici aici emoţiile nu au lipsit, mai ales ca rezultatul obţinut reprezintă 25% din media pentru admiterea în licee.

Şi în judeţul Mureş peste 5.000 de elevi au trecut prin emoţiile examenului.

Dacă în anii anteriori admiterea la liceu depindea de rezultatele la tezele unice, anul acesta sistemul de evaluare s-a schimbat din nou.

În data de 6 mai elevii de clasa a VIII-a vor susţine proba la limba şi literaura maternă, iar pe 12 mai vor încheia evaluarea naţională cu proba la matematică.

Antena 3

×
Subiecte în articol: elevi proba limba romana
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close