Antena 3 CNN Actualitate Peste 200 de dosare penale întocmite într-o singură zi

Peste 200 de dosare penale întocmite într-o singură zi

Peste 200 de dosare penale întocmite într-o singură zi
Sursa foto: 200 de dosare penale intr-o zi, in toata tara
24 Mai 2010   •   14:54

Poliţiştii din toată ţara au întocmit vineri, pe timp de zi, în municipiile reşedinţă de judeţ şi în Capitală, peste 200 de dosare penale pentru infracţiunile constatate, după cum arată comunicatul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), remis către Antena3.ro.


Peste 5000 de poliţişti din ţară, care au acţionat pentru prevenirea şi combaterea comiterii faptelor cu violenţă în mediul stradal, a furturilor din patrimoniul public şi privat, precum şi depistarea şi tragerea la răspundere a celor ce încalcă legea au fost au constat 246 de infracţiuni, conform comunicatului de presă.



?Dintre cei 261 de suspecţi de infracţiuni prinşi, 28 au fost reţinuţi sau arestaţi. Totodată au fost depistate 15 persoane date în urmărire naţională, iar oamenii legii au intervenit în 588 de situaţii pentru aplanarea stărilor conflictuale. De asemenea, 1.054 de persoane au fost amendate de poliţişti pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, 283 pentru activităţi comerciale ilicite, 4.514 pentru nereguli la regimul rutier, iar 3.590 pentru alte contravenţii?, explică pentru Antena3.ro Raluca Seucan, purtător de cuvânt al IGPR.

În acelaşi timp, în urma controalelor în trafic, poliţiştii de la Rutieră au reţinut 257 de permise de conducere şi 124 de certificate de înmatriculare, iar pe şoselele din ţară, ei au depistat 43 de şoferi sub influenţa băuturilor alcoolice şi 867 care au depăşit limita legală de viteză. Valoarea celor 9.441 de sancţiuni contravenţionale aplicate se ridică la 961.022 de lei, iar a bunurilor confiscate la 189.439 lei.

Prostituţie, înşelăciune şi conducere fără permis

De exemplu, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva au prins în flagrant o tânără, în vârstă de 19 ani, din comuna Lăpugiu de Jos, care întreţinea relaţii sexuale cu un bărbat, într-un autoturism parcat pe un drum secundar. Poliţiştii au stabilit că tânăra, cu antecedente penale pentru prostituţie, a pretins şi primit în avans de la client 50 lei, pentru actul sexual. În urma controalelor efectuate pe DN7, pe raza municipiului Deva, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au depistat alte cinci tinere care racolau clienţi în vederea întreţinerii de relaţii sexuale contra-cost. Acestea au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Deva, unde au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 2.500 de lei.


Tot vineri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat, au prins un bărbat în vârstă de 55 de ani din municipiu, dat în urmărire la nivel naţional, pentru că se sustrăgea executării unei pedepse de trei ani închisoare pentru înşelăciune, stabilită prin mandatul emis de Judecătorie la sfârşitul lunii februarie a acestui an.
Râmniceanul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, de unde va fi transferat la penitenciar, în vederea ispăşirii pedepsei stabilită de instanţă.

?Un echipaj de Poliţie Rutieră care a acţionat pe strada Gârlaşi, din Râmnicu Sărat a depistat o femeie în vârstă de 38 de ani din comuna Tisău, care conducea un autoturism, deşi nu posedă permis de conducere. Din verificările efectuate de poliţişti, a rezultat că maşina îi fusese încredinţată de către un buzoian de 55 de ani, astfel că în dosarul penal întocmit sunt cercetaţi atât ?şoferiţa?, cât şi proprietarul autoturismului, care a lăsat-o pe femeie să se urce la volan, cu toate că ştia că aceasta nu are permis?, detaliază Seucan pentru Antena3.ro.

În Capitală dosare penale pentru port ilegal de armă şi tâlhărie

Tot vineri, în jurul orei 16.00, poliţişti din cadrul Secţiei 12 Poliţie ? Biroul de Ordine Publică, l-au depistat pe strada Apostol Mărgărit, sector 3, pe R. Valentin, de 34 de ani, din Bucureşti, care avea asupra sa un baston telescopic. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 12 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port ilegal de armă albă, cu R. Valentin în stare de libertate.

În aceeai zi, în jurul orei 13.00, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale - Secţia 6 Poliţie, l-au depistat pe M. Laurenţiu, de 25 de ani, din Bucureşti, care, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 21.00, a deposedat-o, prin smulgere, într-un autobuz R.A.T.B., pe o femeie de 40 de ani, de un lanţ de aur.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 6 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, cu cel în cauză în stare de reţinere.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, poliţiştii Capitalei au identificat şi cercetat 63 de suspecţi de comiterea unor infracţiuni, după cum arată un comunicat al Poliţiei Capitalei, remis către Antena3.ro. Dintre aceştia, 23 au comis fapte pe linie judiciară, 3 pe linie economică, 8 pe linie de ordine şi siguranţă publică, iar 29 la regimul circulaţie, iar din cei 63 de suspecţi identificaţi, 23 au fost prinşi în flagrant.

Antena3.ro



×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close