Antena 3 Actualitate Peste 222 de persoane audiate, în urma percheziţiilor de amploare la hoţii de combustibil

Peste 222 de persoane audiate, în urma percheziţiilor de amploare la hoţii de combustibil

de G.S.    |    17 Feb 2013   •   16:40
Peste 222 de persoane audiate, în urma percheziţiilor de amploare la hoţii de combustibil
Sursa foto: Foto: INTACT Images
Update 16:40 - Poliţiştii au dus la audieri 222 de persoane în urma percheziţiilor din Capitală şi şapte judeţe şi au ridicat 65.000 de litri de combustibil, 1,3 milioane de lei, 19 maşini, patru pompe, recipiente pentru depozitare, două arme de vânătoare, 65 de cartuşe, 44 de telefoane şi laptopuri.
   
În urma celor 233 de percheziţii făcute duminică la adrese din Bucureşti şi judeţele Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Constanţa, Giurgiu şi Ialomiţa, până la ora 12.00 au fost depistate şi duse la audieri 222 de persoane din cele 241 pe numele cărora au fost emise mandate de aducere în dosarul în care se fac cercetări privind furturi de produse petroliere din rafinării şi aeroporturile "Henri Coandă" şi "Aurel Vlaicu", prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1,1 milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.
   
Poliţiştii au ridicat de la locuinţele percheziţionate aproape 65.000 de litri de combustibil, 632.900 de lei, 132.125 de euro, 25.900 de dolari americani, 3.600 de coroane suedeze, 19 autoturisme, mai multe documente şi înscrisuri, precum şi recipiente pentru depozitarea combustibilului.
   
De asemenea, echipele de control au confiscat patru pompe, 44 de telefoane şi laptopuri, 65 de cartuşe de vânătoare, două arme de vânătoare depozitate contrar dispoziţiilor legale şi 195 de cartuşe de ţigări netimbrate, a precizat Poliţia Română.  
   
Surse judiciare susţin că în reţeaua de suspecţi ar fi implicaţi şi cinci poliţişti, unii dintre ei de la Postul de Poliţie Corneşti (Dâmboviţa), un pompier şi un jandarm.
Percheziţii de amploare la hoţii de combustibil. Peste 1.000 de poliţişti participă la descinderi. Prejudiciul se rdică la 1 milion de lei.

Sunt vizaţi 241 de suspecţi de furt de produse petroliere. Hoţii furau combustibil din rafinării dar şi din aeroporturi.

Percheziţiile au loc la 233 de adrese din Bucureşti şi judeţele Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Constanţa, Giurgiu şi Ialomiţa, fiind verificate şi şase societăţi comerciale, se arată într-un comuniat de presă al Poliţiei Române.
   
Poliţiştii vor pune în aplicare 241 de mandate de aducere.
   
Cauza în care se fac percheziţiile este instrumentată de Serviciul de Ordine Publică din IPJ Dâmboviţa, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Dâmboviţa şi vizează probarea activităţii infracţionale a mai multor suspecţi de furturi de produse petroliere din rafinării şi aeroporturile internaţionale "Henri Coandă" şi "Aurel Vlaicu" Bucureşti, prejudiciul total fiind estimat la 1.119.000 de lei.
   
La acţiune participă peste 1.000 de poliţişti din cadrul IGPR, Poliţia Capitalei şi IPJ Argeş, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov, Constanţa, Buzău şi Dâmboviţa, care folosesc peste 600 de autospeciale.
   
De asemenea, monitorizarea echipelor din teren se va realiza cu sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General al Aviaţiei din Ministerul Afacerilor Interne.
   
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI şi al Serviciului Român de Informaţii.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close