x close

Peste 25.000 de funcţionari publici s-au aflat, pentru două ore, în grevă de avertisment

02 Mar 2009   •   10:23
Peste 25.000 de funcţionari publici s-au aflat, pentru două ore, în grevă de avertisment Greva functionari publici

Aproximativ 25.000 de funcţionari publici au declanşat, luni dimineaţă, o grevă de avertisment de două ore.
Nemulţumirile lor sunt legate de decizia Guvernului de a tăia sporurile şi primele bugetarilor, prin Ordonanţă de Urgenţă.
Peste 400 de funcţionari publici, afiliaţi Cartel Alfa, au încetat lucrul la Constanţa, la ora 8:30. Activitatea Direcţiei de muncă, a Prefecturii, dar şi a Casei de Pensii au fost aproape paralizate de greva de avertisment. Zeci de bătrâni, veniţi de dimineaţă pentru a-şi ridica pensia, s-au revoltat când s-au văzut nevoiţi să aştepte în frig până la ora 10:30.
Pensionarii acuză clasa politică de nepăsare şi cer mai multă atenţie pentru rezolvarea problemelor de care se lovesc.
Sindicaliştii protestează pentru ca Guvernul să nu le taie sporurile şi primele.
Proiectul de act normativ mai are în vedere şi alte măsuri precum anularea premiilor pentru toate categoriile de personal dar şi neplata orelor suplimentare.
Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că negocierile purtate până acum cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor nu au ajuns la niciun rezultat şi ameninţă chiar cu greva generală, începând din 9 martie. Sindicaliştii au decis să intre în grevă de avertisment în urma negocierilor eşuate pe care le-au avut cu ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea.
Guvernul a propus reducerea cheltuielilor bugetare în acest an cu 1,62 miliarde lei prin neacordarea salariului de merit, eliminarea premiilor pentru toate categoriile de personal, neplata orelor suplimentare şi eliminarea a 18 sporuri şi indemnizaţii.
La Constanţa, majoritatea funcţionarilor ar rămâne cu salarii cuprinse între 600 de lei şi 1.200 de lei, dacă Executivul ar reduce cheltuielile pe seama sporurilor primite de bugetari.
Protestul funcţionarilor publici s-a încheiat, luni, la ora 10:30.
Antena 3

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati