Antena 3 CNN Actualitate Peste 25.000 de studenţi protestează faţă de noua lege a educaţiei

Peste 25.000 de studenţi protestează faţă de noua lege a educaţiei

Peste 25.000 de studenţi protestează faţă de noua lege a educaţiei
Sursa foto: Foto: novinite.com
28 Feb 2011   •   09:22

Studenţii încep protestele faţă de noua lege a educaţiei. Luni vor intra în grevă japoneză, iar pentru marţi au găsit o modalitate inedită de a-şi exprima nemulţumirea faţă de lege - vor scoate cearceafurile pe geamul căminelor. Peste 25.000 de studenţi participă la proteste.

Reprezentanţii Alianţei Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) au anunţat începerea acţiunilor de protest în toate centrele universitare. Potrivit preşedintelui ANOSR, Daniela Alexe, studenţii sunt nemulţumiţi de faptul că procesul de reprezentare a lor în modalitatea de desemnare a rectorului nu este de 25%.

“Studenţii au o reprezentare sub 5% în majoritatea universităţilor din România în ceea ce priveşte modalitatea de desemnare a rectorilor, deşi studenţii sunt în proporţie de 90% parte a mediului universitar', a spus Daniela Alexe în cadrul unei conferinţe de presă.

Luni va începe în toate centrele universitare o grevă japoneză, în timp ce marţi studenţii vor scoate cearşafurile pe geamurile şi balcoanele căminelor în semn de protest. Miercuri studenţii vor pune cearşafuri pe universităţi, cămine sau cantine cu mesajul “Vrem 25%. Drepturile studenţilor nu sunt negociabile”, iar joi organizaţiile ANOSR vor trimite către MECTS câte un pachet cu alimente, asemenea celor primite de studenţi de la părinţii lor.

Începând de luni, 7 martie, peste 500 de studenţi vor protesta în faţa MECTS pe termen nedeterminat, informează Agerpres.

 

×
Subiecte în articol: lege educatie protest
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close