Antena 3 CNN Actualitate Peste 27 de kg de dosare au ajuns la CEDO. De ce a fost reclamată România

Peste 27 de kg de dosare au ajuns la CEDO. De ce a fost reclamată România

Peste 27 de kg de dosare au ajuns la CEDO. De ce a fost reclamată România
Sursa foto: Foto: bloombiz.ro
de M.Z.    |    03 Oct 2011   •   23:49

Statul român a fost din nou reclamat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Mai mult de 2.000 de profesori din Gorj au dat Guvernul în judecată şi cer aplicarea deciziilor instanţelor româneşti prin care salariile urmau să le fie majorate cu 50%. Ei aşteaptă, de un an şi jumătate, ca Guvernul să pună în aplicare hotărâri judecătoreşti definitive.

Legea votată în 2008 în unanimitate în Parlament, prin care au obţinut majorarea cu 50% a salariilor, a fost apoi suspendată printr-o ordonanţă de Guvern.

"Noi avem hotărâri definitive şi irevocabile din martie 2010, hotărâri care nu se pun în aplicare. De aceea, am solicitat colegilor noştri hârtii pentru a înainta această plângere la CEDO", a spus Florinela Ponta.

Aşteptând majorarea salariilor, dascăli au trecut printr-o nouă tăiere, cea din iunie anul trecut, şi trebuie să facă faţă creşterii preţurilor cu venituri aproape de limita supravieţuirii.

"Noi reclamăm Guvernul că nu ne bagă în seamă nici pe noi şi nici justiţia română", a declarat Safta Nicolae.

Pentru reclamaţia de la CEDO, au adus documente doar jumătate dintre profesorii care au câştigat în instanţele româneşti. Dosarele trimise către CEDO de profesorii gorjeni cântăresc 27 de kilograme.

×
Subiecte în articol: profesori reclamatie CEDO salarii invatamant
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close