Antena 3 Actualitate Peste 3,5 milioane de carduri de sănătate au fost deja activate. Ce se va întâmpla după 1 mai

Peste 3,5 milioane de carduri de sănătate au fost deja activate. Ce se va întâmpla după 1 mai

03 Mar 2015   •   15:38
Peste 3,5 milioane de carduri de sănătate au fost deja activate. Ce se va întâmpla după 1 mai

Peste 3,5 milioane de carduri de sănătate au fost până acum activate spune preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Vasile Ciurchea crede că după 1 mai se vor putea face economii.

"Deşi toată lumea critică noul card, până în acest moment sunt peste 3,5 milioane de carduri activate, ceea ce înseamnă că acest proiect important începe să prindă viaţă, să funcţioneze. Pe măsură ce cardul devine obligatoriu, de la 1 mai, ne aşteptăm să mai facem ceva economii, prin faptul că vom plăti doar acele servicii efectuate, şi nu servicii ?fictive?, şi atunci vom avea o disponibilitate de bani şi vom putea asigura analize pentru toată luna şi nu doar câteva zile, vom avea acces pentru pacienţi atunci când îşi doresc", a spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), la conferinţa "Sănătatea femeii. De la pubertate până la menopauză".

Preşedintele CNAS a mai spus că banii economisiţi vor fi folosiţi pentru noi terapii şi tratamente moderne. El a mai amintit şi despre scăderea preţurilor la medicamente. "Noi luăm în calcul o medie de 20-30 la sută, ceea ce înseamnă foarte mult la bugetul alocat medicamentelor", a precizat preşedintele CNAS.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close