Antena 3 CNN Actualitate Peste 30.000 de poliţişti şi jandarmi vor asigura paza la alegerile europarlamentare

Peste 30.000 de poliţişti şi jandarmi vor asigura paza la alegerile europarlamentare

Peste 30.000 de poliţişti şi jandarmi vor asigura paza la alegerile europarlamentare
Sursa foto: Alegeri
31 Mai 2009   •   10:56

Campania pentru alegerile parlamentare a intrat pe ultima sută de metri. Mai sunt şapte zile până când 18 milioane de români sunt aşteptaţi la urne să îşi aleagă cei 33 de reprezentanţi în Parlamentul European. Peste 31.000 de poliţişti şi jandarmi vor asigura paza sectiilor de votare. Ministerul Administraţiei şi Internelor a tipărit deja peste 20 de milioane de buletine de vot şi a confecţionat peste 17 milioane de timbre autocolante, care vor fi aplicate pe cărţile de identitate ale alegătorilor. În secţiile de votare se vor găsi aproape 92.000 de ştampile, cu menţiunea votat.

Necesarul de buletine de vot si timbre autocolante a fost stabilit în funcţie de numărul cetăţenilor cu drept de vot, la care s-a adaugat procentul de 10% prevazut de lege.

Pentru alegerile europarlamentare vor fi deschise 18.127 de secţii de votare, pentru românii din ţară. Totodată ministerul Afacerilor Externe va deschide 190 de secţii, pentru cei aflaţi în afara graniţelor.

Peste 84.000 de români din statele membre UE s-au înscris pe liste pentru a vota în aceste ţări. Românii din Italia au la dispoziţie 16 secţii, iar cei din Spania şi Franţa câte nouă. În Republica Moldova există patru secţii de votare. Au fost deschise secţii de votare şi pentru militarii români din Afganistan, Kosovo sau Irak.

Românii vor putea vota pe baza unui singur act. Personalul de la secţiile de votare le va cere cartea de identitate sau buletinul. Paşaportul poate fi folosit pentru exercitarea dreptului de vot numai de românii aflaţi în străinatate. Votarea va începe la ora 7.00 dimineaţa, iar secţiile vor fi deschise până la 9.00 seara.

Antena 3

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close