Antena 3 CNN Actualitate Peste 30 de copii sunt obligaţi să străbată un drum de 5 kilometri pe jos, pentru a ajunge la şcoală

Peste 30 de copii sunt obligaţi să străbată un drum de 5 kilometri pe jos, pentru a ajunge la şcoală

Peste 30 de copii sunt obligaţi să străbată un drum de 5 kilometri pe jos, pentru a ajunge la şcoală
Sursa foto: Foto: INTACT Images
29 Ian 2012   •   15:47
Peste 30 de copii dintr-un sat vor fi nevoiţi să meargă de maine pe jos la şcoală câţiva kilometri, prin zapada. Firma privată care asigură transportul elevilor refuză să mai trimită microbuzele, din cauza drumului impracticabil.

Drumul Judeţean 587 care leagă satul Rugi de centrul comunei Păltiniş şi de municipiul Caransebeş, un drum de nici 5 kilometri, a ajuns să fie străbătut de autovehicule în cel puţin o oră. Asta din cauza gropilor şi a pârâiaşelor care s-au format din cauza precipitaţiilor.

Oamenii din sat spun că de vină pentru această situaţie este Consiliul Judeţean Caraş Severin care nu a mai făcut reparaţii de peste 20 de ani la drum şi în plus, nu ia nici o măsură pentru a restricţiona traficul greu pe drum. Localnicii cred că s-a ajuns la această situaţie din cauza utilajelor de mare tonaj cu care se exploatează pădurile din zonă.

S-a ajuns până acolo încât nici măcar microbuzul plătit de oameni şi care duce cei peste 30 de copii din sat la şcoală nu mai vrea să vină în sat. De luni, copiii vor merge pe jos la şcoală.
 

×
Subiecte în articol: copii şcoală drum microbuz Caransebes comuna sat
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close