Antena 3 CNN Actualitate Proteste anti-Ciorbea la Cluj și București! Sute de oameni cer demisia Avocatului Poporului

Proteste anti-Ciorbea la Cluj și București! Sute de oameni cer demisia Avocatului Poporului

Proteste anti-Ciorbea la Cluj și București! Sute de oameni cer demisia Avocatului Poporului
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Ian 2017   •   20:35

UPDATE: Circa 150 de persoane s-au adunat miercuri seară în Piața Universității din București, unde au cerut demisia lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului.

Protestatarii scandează "Demisia" și "Jos Ciorbea", scrie hotnews.ro.

______

Câteva sute de clujeni, în special tineri, au protestat, miercuri seară, împotriva Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, cerând demisia acestuia pentru decizia sa de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la prevederea din Legea 90/2001 referitoare la faptul că persoanele condamnate penal nu pot fi membri ai Guvernului, scrie Agerpres.

Protestatarii s-au adunat în zona centrală a oraşului şi au scandat "Demisia" şi "Jos Ciorbea". De asemenea, ei au purtat pancarte cu mesaje împotriva lui Victor Ciorbea.

"Cred că e de datoria noastră, a cetăţenilor, să atragem atenţia ori de câte ori are loc un derapaj, au loc atacuri la adresa statului de drept. (...) Mesajul nostru e adresat întregii clase politice, anume că societatea civilă nu tolerează nici un derapaj de la respectarea legilor şi o să ieşim în stradă ori de câte ori e nevoie să le taxăm abuzurile", a spus, la portavoce, unul dintre protestatari.

Protestatarii s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj, ca urmare a apelurilor lansate pe reţelele de socializare, iar apoi au făcut un tur prin zona centrală a oraşului.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunţat, săptămâna trecută, că va sesiza Curtea Constituţională cu privire la Legea 90/2001, conform căreia pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.
 

×
Subiecte în articol: avocatul poporului Victor Ciorbea
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close