Antena 3 CNN Actualitate Peste 300 de morţi, pe listele electorale din Buzău la referendum

Peste 300 de morţi, pe listele electorale din Buzău la referendum

Peste 300 de morţi, pe listele electorale din Buzău la referendum
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Aug 2012   •   10:23

Mai mult de 300 de persoane decedate, dar şi oameni cu cărţile de identitate expirate au fost descoperite pe listele electorale de la referendum din judeţul Buzău.

Situaţia a ieşit la iveală după verificarea cerută de Guvern, când toate administraţiiled locale au făcut raportări privind situaţia din listele electorale permanente.

În urma centralizării datelor, s-au descoperit nereguli în cazul a 1.300 de persoane, fiind vorba despre oameni morţi, cu acte de identitate expirate sau care nu au drept de vot. 

"Până astăzi, la nivel de judeţ avem 1.333 de cazuri de persoane care şi-au pierdut dreptul de a vota după datele raportate de comisiile locale. Dintre acestea, 325 se referă la prima poziţie din memorandum şi anume persoane decedate care încă mai sunt trecute în listele electorale. Din cele 1.333 de cazuri, astăzi am aflat că există 505 cazuri care se referă la acte de identitate expirate", a declarat subprefectul de Buzău, Vasile Alecu, informează Mediafax.

Astfel de incidente s-au semnalat în localităţile Vintilă Vodă, Puieşti, Berca, Smeeni.

"Oricum, suntem într-o fază preliminară de strângere a datelor, la final vom vedea exact care este situaţia şi vom putea spune precis cum stau lucrurile", a adăugat Alecu.







×
Subiecte în articol: morti Buzau
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close