Antena 3 CNN Actualitate Peste 40.000 de oameni au participat la pelerinajul de la mănăstiera Prislop

Peste 40.000 de oameni au participat la pelerinajul de la mănăstiera Prislop

Peste 40.000 de oameni au participat la pelerinajul de la mănăstiera Prislop
Sursa foto: Manastirea Prislop
29 Noi 2009   •   10:50

Pelerinaj în Ţara Haţegului, la mănăstirea Prislop. Aproape 40.000 de credincioşi au mers la parastasul părintelui Arsenie Boca, supranumit şi Sfântul neîncoronat al Ardealului, înmormântat în urmă cu 20 de ani. Până la crucea făcătoare de minuni, pelerinii au mers pe jos aproape 15 kilometri.

În fiecare an, parastasul organizat în memoria părintelui Arsenie Boca aduce la mănăstirea Prislop zeci de mii de credincioşi din toate colţurile ţării. Pelerinii spun că părintele a făcut nenumărate minuni şi vindecă bolnavii prin simpla atingere a crucii sale.

Din cauza aglomeraţiei, poliţiştii au interzis accesul maşinilor către mănăstire, aşa că pelerinii au fost nevoiţi să meargă pe jos aproape 15 kilometri. Singurele maşini care au avut acces spre mănăstirea Prislop au fost ambulanţele.

Oamenii legii, care au asigurat ordinea în zonă, spun că numărul credincioşilor veniţi la mormântul părintelui Arsenie Boca a fost mult mai mare decât în anii trecuţi.

Părintele Arsenie Boca, fost stareţ al mănăstirii Prislop, este considerat cel mai mare duhovnic român al secolului XX. Chiar dacă nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, ardelenii l-au transformat pe Arsenie Boca într-un sfânt şi îl numesc "Sfântul neîncoronat al Ardealului".

Antena 3

×
Subiecte în articol: pelerinaj Arsenie Boca
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close