Antena 3 CNN Actualitate Peste 40.000 de turişti, pe litoral. Comercianţii au făcut profit în câteva ore cât pentru o săptămână

Peste 40.000 de turişti, pe litoral. Comercianţii au făcut profit în câteva ore cât pentru o săptămână

Peste 40.000 de turişti, pe litoral. Comercianţii au făcut profit în câteva ore cât pentru o săptămână
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Iun 2012   •   23:57

A fost un început de week-end de foc pe litoral. Canicula din ultimele zile i-a alungat pe oameni din marile oraşe, aşa că au venit cu zecile de mii la mare.

La Mamaia, întreaga plajă a fost inundată de valul de turişti veniţi să petreacă primul week-end autentic de plajă, spre bucuria comercianţilor, care au făcut în câteva ore profit cât pentru o săptămână.

Numai închirierea unui şezlog, spre exemplu, costă 15 lei. Iar pentru a obţine unul, trebuie să veniţi de dimineaţă, pentru că la prânz acest lucru este imposibil.

Mamaia a fost cea mai fierbinte staţiune, din toate punctele de vedere. Termometrele au arătat 33 de grade Celsius, iar apa mării a fost perfectă pentru baie, la 26 de grade Celsius. Peste 20.000 de turişti au venit numai aici. Berea a fost regina de necontestat a plajei, iar proprietarii restaurantelor au fost mulţumiţi de vânzările de sâmbătă.

Plin a fost, de această dată, şi în sudul litoralului. În Eforie, staţiunea preferată a celor cu copii, plaja era plină de cei mici fericiţi că a început vacanţa la mare.

Potrivit primelor estimări ale hotelierilor, cam 40.000 de turişti sunt în acest week-end, pe litoral. Desigur, numărul lor este mult mai mare, dacă îi punem la calcul şi pe cei care au venit cu cortul, rulota sau stau în gazdă.





×
Subiecte în articol: mare Mamaia eforie turisti incasari bani
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close