Antena 3 Actualitate Peste 5.000 de tineri care nu au luat Bacul, angajaţi pe fonduri europene

Peste 5.000 de tineri care nu au luat Bacul, angajaţi pe fonduri europene

de M.Z.    |    15 Mai 2013   •   19:07
Peste 5.000 de tineri care nu au luat Bacul, angajaţi pe fonduri europene
Sursa foto: Foto: Agerpres
Guvernul va aplica o schemă-pilot de "garanţii pentru tineri", având ca grup-ţintă un număr de 5.000 tineri absolvenţi de liceu care nu au fost declaraţi admişi la examenul de Bacalaureat, pentru a creşte oportunităţile acestora de angajare.

Proiectul este finanţat din fonduri europene, iar schema a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin memorandum.
 
"Schema-pilot va avea ca grup ţintă 5.000 de tineri absolvenţi de liceu care nu au fost declaraţi admişi la examenul de Bacalaureat. Implementarea acestei scheme-pilot va permite identificarea unui set eficient de măsuri, adaptat specificului naţional, pe baza căruia se va proiecta schema de garanţii pentru tineri 2014-2020", arată Guvernul, informează Mediafax.
 
Executivul consideră că schema, finanţată prin Programul Operaţional Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007-2013), va contribui la utilizarea la maximum a finanţării, în acord cu prevederile recomandării Consiliului Uniunii Europene în domeniu, şi va creşte oportunităţile de acces ale tinerilor la piaţa muncii.
 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close