Antena 3 CNN Actualitate Peste 50.000 de credincioşi la moaştele şi icoanele de la Catedrala Patriarhală

Peste 50.000 de credincioşi la moaştele şi icoanele de la Catedrala Patriarhală

Peste 50.000 de credincioşi la moaştele şi icoanele de la Catedrala Patriarhală
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Oct 2013   •   17:12
Mii de credincioşi au participat duminică la Sfânta Liturghie închinată Cuviosului Dimitrie, Ocrotitorul Bucureştilor, în timp ce alţi peste 15.000 stau zilnic la rând mai bine de 12 ore pentru a se închina moaştelor acestuia şi icoanelor împăraţilor Constantin şi Elena aduse din Corint, conform Mediafax.
Peste 50.000 de pelerini s-au închinat de joi până duminică la icoana făcătoare de minuni a Sfintei Împărătese Elena, în care se păstrează părticele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci şi din moaştele Sfintei, la icoana istorică a Sfântului Împărat Constantin cel Mare, la moaştele Sfântului Mare Mucenic Artemie, precum şi la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, aflate în baldachinul de pe Colina Patriarhiei.
Pelerinii, unii dintre ei veniţi din străinătate, stau la rând şi peste 12 ore, în linişte, citind rugăciuni sau acatistele sfinţilor. Cei mai mulţi au spus că merg frecvent în pelerinaj, întrucât simt binefacerile sfinţilor.
"Aici vin de cinci ani şi m-am simţit foarte bine. Faţă de ceea ce a fost acum, sunt foarte bine în ceea ce priveşte problemele de sănătate sau de familie", a spus Maria, din Bucureşti.
"Plec cu o mare linişte sufletească şi multă pace, care se păstrează de la an la an. Nu putem altfel, pentru că îl păstrăm în suflet pe Mântuitorul Iisus Hristos şi pe sfinţii care sunt cu noi. Nu pot spune că este uşor, dar vin an de an, iar acum parcă mai mult ca oricând, pentru noul nostru părinte Ciprian (IPS Ciprian, n.r. )", a spus Ecaterina, din Buzău.
Există un grup constant de pelerini care merge la toate hramurile. "Nu putem spune că sunt 20 -25 sau 30 la sută dintre pelerini care merg constant în pelerinaje. Sigur că la Cuvioasa Parascheva predomină pelerinii din Moldova, la Cuviosul Dimitrie cel Nou, cei din Arhiepiscopia Bucureştilor. Dar în ambele sunt şi pelerini din alte zone şi chiar din străinătate. Pe lângă ei sunt şi unii care au alte scopuri, să mai caşte gura, să încerce să intre prin faţă sau să cerşească", a spus părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.
El a precizat că persoanele care stau la coadă câte 12-14 ore sau care nu se clintesc de la Sfânta Liturighie sunt oameni cu credinţă şi care simt roadele acesteia. 
Duminică, la Catedrala Patriarhală au venit şi parlamentari, printre care Ecaterina Andronescu, Eugen Bejenariu, miniştrii Doina Pană şi Mariana Câmpeanu, precum şi consilieri locali. 

×
Subiecte în articol: credinciosi moaste icoane pelerini credinciosi
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close