Antena 3 CNN Actualitate Peste 500 de deținuți au fost eliberați din penitenciarele din țară. Anunțul făcut de ministrul Justiției

Peste 500 de deținuți au fost eliberați din penitenciarele din țară. Anunțul făcut de ministrul Justiției

Peste 500 de deținuți au fost eliberați din penitenciarele din țară. Anunțul făcut de ministrul Justiției
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Oct 2017   •   11:32

Primii beneficiari ai legii potrivit căreia deţinuţii încarceraţi în condiţii necorespunzătoare au parte de reducerea pedepsei au ajuns deja acasă. Doar în prima zi, au fost eliberaţi peste 500 de deţinuţi, iar cifrele l-au luat prin surprindere chiar şi pe ministrul Justiţiei.

"În cursul zilei de ieri, (...) în baza acestei legi, adăugarea acelor şase zile (...) considerate ca fiind executate, au ieşit din penitenciar 529 de deţinuţi. Este mult şi pentru orice aşteptare a mea. Nu credeam că impactul este, va fi atât de mare, dar, sigur, este efectul legii", a declarat Toader, la conferinţa "Protecţia drepturilor deţinuţilor şi condiţiile de detenţie din România".

Abia eliberaţi, oamenii descriu dezastrul din închisori. Ploşniţe, şobolani, saltele rupte şi mâncare proastă. Toate acestea făceau parte din viaţa de zi cu zi a foştilor condamnaţi.

La Pentenciarul de Femei Târgşor, intrarea în vigoarea a noilor prevederi legale a fost marcată de tensiuni. Deţinutele s-au revoltat că măsura eliberării condiţionate nu s-a aplicat suficient de rapid.

Printre cei care au şansa de a ieşi mai devreme din închisoare se numără omul de afaceri Cristian Borcea, Radu Mustăţea - fostul director de la ASF sau fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia.


 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: ministrul Justitiei tudorel toader
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close