Antena 3 CNN Actualitate Peste 500 de jandarmi şi 200 de poliţişti vor asigura ordinea publică la meciul Dinamo - Barcelona

Peste 500 de jandarmi şi 200 de poliţişti vor asigura ordinea publică la meciul Dinamo - Barcelona

Peste 500 de jandarmi şi 200 de poliţişti vor asigura ordinea publică la meciul Dinamo - Barcelona
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Aug 2012   •   10:40

Peste 500 de jandarmi şi 200 de poliţişti vor asigura ordinea publică şi siguranţa rutieră la meciul amical de fotbal dintre FC Barcelona şi Dinamo Bucureşti care va avea loc sâmbătă seară, pe Arena Naţională.
   
Meciul dintre echipele Dinamo Bucureşti şi FC Barcelona este catalogat drept unul cu grad ridicat de risc.
   
Accesul spectatorilor în incinta stadionului se va face începând cu ora 17,45, doar pe bază de bilete şi invitaţii, Jandarmeria Capitalei recomandându-le spectatorilor să vină din timp la stadion, pentru a evita aglomeraţia ce s-ar putea crea la intrarea în arena sportivă.
   
Toate arterele de circulaţie pe care se vor deplasa spectatorii către Arena Naţională vor fi supravegheate de 90 de camere video ale Primăriei Sectorului 2, pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentului sportiv.
   
La finalul meciului vor fi monitorizate cu mare atenţie atât de camerele video, cât şi de patrulele Poliţiei Locale ale Primăriei Sectorului 2 fluxurile de suporteri care vor pleca de la stadion, pentru a interveni de urgenţă în cazul în care vor exista tulburări ale ordinii publice.
   
Conform Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cei 200 de poliţişti vor acţiona pentru: asigurarea ordinii publice în zonele adiacente locului de desfăşurare al manifestării sportive; asigurarea accesului auto riveranilor în zonele în care a fost blocată (deviată) circulaţia rutieră; identificarea şi semnalarea urgentă a eventualelor surse de risc la adresa securităţii participanţilor. De asemenea, poliţiştii vor identifica persoanele care, prin modul de manifestare, pot aduce atingere climatului de siguranţă publică.
   
Se va urmări, cu precădere: menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică; prevenirea manifestărilor violente, a actelor de vandalism sau a acţiunilor cu caracter terorist în locurile publice; prezenţa activă pe principalele artere de circulaţie, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru limitarea excesului de viteză şi pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.
   
Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă participanţilor la manifestarea sportivă, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, Poliţia Capitalei le recomandă cetăţenilor, printre altele: să nu consume băuturi alcoolice dacă intenţionează să conducă  autovehicule; să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură; să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi; în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul celei mai apropiate patrule de poliţie sau să apeleze la numărul unic de urgenţă 112.
   
Cadrele Poliţiei Locale din Primăria Sectorului 2 vor verifica respectarea măsurilor de interzicere a comercializării băuturilor alcoolice în ziua meciului, în intervalul orar stabilit, iar cei găsiţi în neregulă vor fi sancţionaţi cu amenzi contravenţionale cuprinse între 500 şi 1.500 lei şi suspendarea funcţionării spaţiului comercial între 10 şi 30 de zile.
   
Patru ambulanţe de tip B şi patru de tip C vor acorda asistenţă medicală la meciul de sâmbătă, a declarat pentru Agerpres, dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti - Ilfov.
   
În cele şapte cabinete medicale din incinta stadionului, asistenţa medicală va fi asigurată de medici iar la acestea se adaugă şi echipaje SMURD, a mai spus aceasta.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close