Antena 3 CNN Actualitate Peste 500 de mineri s-au blocat în subteran şi cer ca premierul Victor Ponta să meargă în Valea Jiului

Peste 500 de mineri s-au blocat în subteran şi cer ca premierul Victor Ponta să meargă în Valea Jiului

Peste 500 de mineri s-au blocat în subteran şi cer ca premierul Victor Ponta să meargă în Valea Jiului
de M.T.    |    19 Iul 2013   •   09:34

Peste 500 de mineri care s-au blocat în subteran cer ca premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Varujan Vosganian, să meargă în Valea Jiului, la discuţii. Asta după ce negocierile cu reprezentanţii Companiei Huilei au eşuat.

Minerii sunt nemulţumiţi că rămân fără piaţă de desfacere, după ce, de luni, termocentrala Paroşeni a încetat să mai preia cărbunele. Oamenii spun că vor rămâne în subteran până când se va relua aprovizionarea cu huilă.

Toate cele 4 schimburi de la mina Paroşeni au intrat în subteran şi s-au blocat acolo. În total, 333 de mineri care ameninţă cu greva foamei.

Ortacii sunt nemulţumiţi că reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara nu le preiau cărbunele. Depozitele ar fi prea pline, iar energia electrică produsă de complex nu se vinde în această perioadă a anului din cauza preţului prea mare.

Minerii de la Paroşeni au anunţat că nu acceptă nicio propunere până când la discuţiile din Valea Jiului nu vor participa ministrul Economiei, Varujan Vosganian, şi premierul Victor Ponta.

Protestul s-a extins şi la minele Petrila şi Uricani, unde sute de mineri au rămas în subteran după terminarea programului şi ameninţă chiar cu greva foamei.

×
Subiecte în articol: mineri protest Victor Ponta Valea Jiului
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close