Antena 3 CNN Actualitate Peste 6 milioane de oameni aşteaptă decizia CC. Pensionarii vor să îi trimită o petiţie preşedintelui

Peste 6 milioane de oameni aşteaptă decizia CC. Pensionarii vor să îi trimită o petiţie preşedintelui

Peste 6 milioane de oameni aşteaptă decizia CC. Pensionarii vor să îi trimită o petiţie preşedintelui
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Sep 2010   •   12:07

Peste 6 milioane de oameni aşteaptă decizia Curţii Consituţionale, pentru a şti dacă mai au vreo şansă la o pensie decentă. Pensionarii spun că au cea mai mică pensie din Europa şi vor să îi trimită preşedintelui o petiţie prin care îi cer să nu promulge legea.

Gheorghe Chiuaru aşteaptă decizia Curţii pe patul de spital. Bărbatul şi-a pierdut un picior după ce a fost lovit cu maşina de fiica unui comisar de la Garda de Mediu din Constanţa. Speră că judecătorii Curtii să ia decizia corectă.

Stanca Constantinescu este profesoară pensionată, din Cluj-Napoca. Femeia consideră că legea, în forma actuală, îi afectează un drept garantat de Constituţie.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor pensionarilor vor să-i trimită o petiţie preşedintelui. Oamenii se plâng că românii au cele mai mici pensii din Europa, în condiţiile în care aproape 80% nu depăşesc pragul de 1.000 de lei.

Dacă magistraţii Curţii Constituţionale decid să admită contestaţiile, Legea Pensiilor se va întoarce în Parlament.

Antena 3

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close