Antena 3 CNN Actualitate Peste 60% din elevii care au dat bacul anul acesta au promovat. Procentul a crescut cu 1,4% după soluţionarea contestaţiilor

Peste 60% din elevii care au dat bacul anul acesta au promovat. Procentul a crescut cu 1,4% după soluţionarea contestaţiilor

de M.Z.    |    11 Iul 2014   •   15:12

Peste 60% dintre elevii care au susţinut anul acesta bacalaureatul au promovat. Potrivit datelor finale anunţate de Ministerul Educaţiei, după rezolvarea tuturor contestaţiilor, rata de promovabilitate a fost de 60,65%, ceea ce înseamnă cu 4,25% mai mare faţă de anul trecut.

Dintre elevii care au terminat anul acesta liceul şi au dat bacul, 69% au trecut examenul, cu 6% mai mulţi decât promoţia care a absolvit în 2013.

Datele finale arată că cele mai multe medii au fost de 6 şi 7. La nivelul întregii ţări, s-au înregistrat 108 medii de 10.

Pe judeţe, cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în Brăila şi Cluj - cu peste 75%, iar cel mai scăzut a fost în Giurgiu şi Ilfov, unde nici 30% dintre elevi nu au luat bacul.   

 

×
Subiecte în articol: bac
Parteneri
Salariul vine mai devreme în aprilie! Vești bune pentru români
x close