Antena 3 CNN Actualitate Peste 600 de angajaţi de la Poşta Română vor fi concediaţi până la sfârşitul lunii martie

Peste 600 de angajaţi de la Poşta Română vor fi concediaţi până la sfârşitul lunii martie

Peste 600 de angajaţi de la Poşta Română vor fi concediaţi până la sfârşitul lunii martie
Sursa foto: Foto: fin.ro
12 Feb 2012   •   13:26

Poşta Română va concendia cel puţin 600 de angajaţi până la sfârşitul lunii martie şi va reduce în continuare numărul oficiilor poştale, cu peste 135 de unităţi, conform înţelegerii dintre Guvern şi FMI după ultimele negocieri din acest an, conform Mediafax.

Reducerea numărului de oficii poştale va fie efectuată tot în perioada imediat următoare, până la sfârşitul lunii aprilie, relevă scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI.

În urma acestei reduceri, numărul total al oficiilor poştale va scădea de la 5.835 la sub 5.700 de unităţi. Pe parcursul anului trecut, numărul oficiilor poştale a scăzut de la 7.100 la 5.835 de unităţi.

Guvernul şi FMI au convenit ca termenul în care autorităţile trebuie să găsească un investitor strategic dispus să preia cel puţin 20% din acţiuni la Poşta Română, în urma unei majorări a capitalului social, să fie prelungit cu două luni, până la sfârşitul lunii iunie.

În negocierile din 2011, FMI a impus Guvernului să înceapă procedurile de concendiere colectivă a angajaţilor din companie, fără ca la acea dată să fie stabilit numărul salariaţilor care vor fi concediaţi.

Compania Naţională de Poşta Română este controlată în prezent de Ministerul Comunicaţiilor, care deţine 75% din acţiuni, şi Fondul Proprietatea, cu 25%.

Poşta Română a avut pierderi de 29 de milioane de euro în 2010.
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close