x close

Peste 65.000 de sarmale au fost oferite pelerinilor, după slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi

de G.S.    |    14 Oct 2012   •   18:53
Peste 65.000 de sarmale au fost oferite pelerinilor, după slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi 416 Foto: Mediafax

Peste 65.000 de sarmale au fost oferite pelerinilor, imediat după slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, oficiată de Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, o parte dintre cei prezenţi îmbulzindu-se pentru a ajunge cât mai aproape de oalele cu sarmale
   
Sarmalele au fost oferite de municipalitate, în faţa Cantinei de Ajutor Social din Iaşi, unde au fost montate garduri metalice, măsura fiind impusă de autorităţi pentru a preîntâmpina producerea unor incidente, conform Mediafax.
   
Astfel, poliţiştii locali au permis accesul, în grupuri de câte 50 de persoane, celor care au vrut să mănânce sarmale. Cu toate acestea, mai multe persoane s-au îmbulzit, în momentul în care poliţiştii au permis accesul în zona oalelor cu sarmale primului grup de pelerini.
   
Din cele 65.000 de sarmale, 15.000 au fost preparate la Cantina de Ajutor Social.
   
"În ultimele zile, la noi s-a lucrat de dimineaţă până seara. Jumătate din sarmale sunt de post şi le-am făcut cu ciuperci. Pelerinii au fost foarte mulţumiţi, că sunt calde şi bune", a declarat Livia Rusu, directorul Cantinei de Ajutor Social din Iaşi.
   
La masa pelerinilor au contribuit majoritatea instituţiilor din subordinea Primăriei ieşene.
   
Cele mai multe sarmale au fost aduse de SC Ecopiaţa şi Poliţia Locală, fiecare contribuind cu câte 5.000 de sarmale.
   
Restul sarmalelor au fost oferite de mai multe restaurante ieşene.
   
Totodată, oamenilor le-au fost împărţiţi 500 de litri de vin, 300 de litri de bere, 135 de litri de suc şi peste 300 de kilograme de mere.
   
Fiecare pelerin a primit, în medie, cinci-şapte sarmale, în total fiind asigurate aproximativ 10.000 de porţii.
   
Un sobor de preoţi, în frunte cu Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, alături de PF Hristofor, Mitropolitul Cehiei şi Slovaciei, a oficiat, duminică, la Iaşi, Sfinta Liturghie, cu ocazia Cuvioasei Parascheva, în prezenţa premierului Victor Ponta, a altor oficialităţi centrale şi locale şi a zeci de mii de credincioşi.
   
Până în prezent, peste o sută de mii de pelerini s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, coada la care au stat pentru a ajunge la moaştele Sfintei Parascheva întinzându-se pe câţiva kilometri, în pofida frigului şi a ploii.
   
În anii precedenţi, pelerinii veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării au stat şi câte 12 ore la coadă pentru a ajunge să se închine la racla cu sfintele moaşte.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati