Antena 3 CNN Actualitate Peste 650 de oameni au solicitat mutarea în altă reţea de telefonie mobilă în ultimele trei zile

Peste 650 de oameni au solicitat mutarea în altă reţea de telefonie mobilă în ultimele trei zile

Peste 650 de oameni au solicitat mutarea în altă reţea de telefonie mobilă în ultimele trei zile
25 Oct 2008   •   11:07

Au trecut trei zile de când putem schimba operatorul de telefonie mobilă fără să pierdem numărul, iar românii care fac cereri în acest sens sunt tot mai mul'i. Serviciul a fost introdus acum cinci ani în Uniunea Europenă, iar de atunci aproximativ 47 de milioane de oameni şi-au schimbat operatorul de telefonie mobilă. La numai trei zile după introducerea portabilităţii în România, peste 650 de clienţi ai operatorilor de telefonie au depus cerere pentru a se muta în altă reţea. Practic, numărul cererilor s-a dublat de la o zi la alta. Cu toate acestea reprezentanţii companiilor de telefonie mobilă susţin că nu se aşteaptă la migrări semnificative.
Clienţii care vor să-şi schimbe operatorul dar să-şi păstreze numărul, trebuie să anunţe în scris, compania la care renunţă, cu cel puţin zece zile înainte, de a o face. Costurile de transfer vor fi suportate de noua companie, însă aceasta poate decide să le recupereze parţial de la client. Pentru a evita confuziile, companiile au introdus semnale distinctive prin care clienţii sunt avertizaţi că numărul celui apelat a fost mutat într-o altă reţea.
Acest serviciu a fost lansat în Uniunea Europenă, cu cinci ani în urmă, timp în care, aproximativ 47 de milioane de utilizatori şi-au schimbat operatorul de telefonie mobilă. Finlanda a fost ţara cu cei mai mulţi utilizatori care şi-au portat numărul de telefon de la un operator la altul - aproximativ 68 %. Danemarca se află pe locul doi, cu 42% de utilizatori ce şi-au schimbat operatorul, urmată de Olanda şi Spania.
Antena 3

×
Subiecte în articol: numar de telefon
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close