Antena 3 CNN Actualitate Peste 650 de şcoli funcţionează în scenariul roşu din cauza pandemiei, iar peste 5.000 fac cursuri prin rotaţie

Peste 650 de şcoli funcţionează în scenariul roşu din cauza pandemiei, iar peste 5.000 fac cursuri prin rotaţie

Peste 650 de unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul roşu, astfel că se predau cursuri online din cauza pandemiei de coronavirus, anunţă, marţi, Ministerul Educaţiei.

Peste 650 de şcoli funcţionează în scenariul roşu din cauza pandemiei, iar peste 5.000 fac cursuri prin rotaţie
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    13 Oct 2020   •   16:30

În comunicatul de presă transmis de instituţie, se arată că "dintre cele 654 de unități aflate în scenariul roșu, 246 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 408 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare".

MEC: 654 de unități de învățământ, în scenariul roșu

De asemenea, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), 11.769 de unități de învățământ sunt în scenariul 1. 

Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

MEC: 5.233 de şcoli fac cursuri prin rotaţie

Alte 5.233 de unități de învățământ se află în scenariul 2, mai anunţă marţi Ministerul Educaţiei. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Potrivit ordinului comun al ministrului Educației și cercetării și al ministrului Sănătății, "criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori", mai explică Ministerul Educaţiei.
 

×
Parteneri
"Tată, unde ai plecat?" | Oamenii se zguduie de plâns peste ruinele care le-au îngropat familiile
x close