Antena 3 CNN Actualitate Peste 70 de persoane au căzut în stradă sau au leşinat, posibil din cauza căldurii

Peste 70 de persoane au căzut în stradă sau au leşinat, posibil din cauza căldurii

Peste 70 de persoane au căzut în stradă sau au leşinat, posibil din cauza căldurii
16 Iul 2010   •   19:18

Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIF) au înregistrat, vineri, până la ora 16.00, peste 400 de apeluri, dintre care 19 pentru căzuţi în stradă, iar 53 pentru lipotimii şi sincope, căldura putând fi una din cauzele leşinurilor, a declarat managerul instituţiei, Alis Grasu, informează Mediafax.

"Căldura mare poate fi una din cauzele leşinurilor înregistrate vineri. Oamenii trebuie să reţină că hidratarea şi protecţia împotriva soarelui sunt esenţiale în aceste zile. De aceea, recomandăm din nou consumul a cel puţin doi litri de apă, sucuri sau ceai, să se evite cafeaua, băuturile energizante şi alcoolul, mâncarea să fie bogată în legume şi fructe proaspete. De asemenea, trebuie evitate plimbările prin soare la orele amiezii. Bolnavii vor respecta cu stricteţe sfaturile medicilor", a precizat managerul SABIF.

De asemenea, cei care merg la plajă trebuie să evite expunerea la soare la orele amiezii, chiar dacă stau în apă. "În fiecare an sunt zeci de cazuri de insolaţie făcute de persoane care se jucau sau stăteau mult timp în apă în timpul prânzului", a adăugat medicul.

Foto: INTACT Images

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: canicula căldură victime
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close