x close

Peste 70% dintre părinţii români îşi bat copiii

16 Aug 2010   •   23:12
Peste 70% dintre părinţii români îşi bat copiii

Bătaia e ruptă din rai nu e doar o vorbă veche, ci e un adevărat principiu de viaţă pentru foarte mulţi români. Peste 70% dintre părinţii români recunosc că-şi bat copiii, iar 20% dintre minori nu sunt bătuţi cu mâna goală. Sunt copii chinuiţi, pentru care violenţa, inconştient, devine model.

Potrivit specialiştilor, bătaia este modalitatea prin care un părinte frustrat încearcă să rezolve o problemă. O rezolvă pe termen scurt, dar palma, pumnul, urletele sau obiectele cu care peste 70% dintre părinţii îşi educă odraslele lasă răni adânci. Şi pentru multă vreme.

Cazurile copiilor maltrataţi ajung mai devreme sau mai târziu în atenţia autorităţilor. Copiii sunt luaţi imediat din aşa-zisa familie dacă ea prezintă un pericol pentru ei şi sunt daţi în grija statului. Încep şedinţele de consiliere, dar mai toţi îşi doresc să se răzbune, mai ales că sunt uitaţi acolo.

Din păcate, nu toţi pot fi salvaţi. 10 copii au fost ucişi anul trecut de mamă sau de tată, iar 7 au fost la un pas de moarte. Cifrele poliţiei arată că 62 de minori au fost violaţi, însă adevărul este mult mai dureros pentru că unul dintre părinţi ajunge să fie complice neraportând abuzul la poliţie.

Observator

 

Citeşte mai multe despre:

copii bataie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati