Antena 3 CNN Actualitate Peste 70% din populația României va fi vaccinată până la finalul anului, dacă păstrăm ritmul actual, estimează Valeriu Gheorghiță

Peste 70% din populația României va fi vaccinată până la finalul anului, dacă păstrăm ritmul actual, estimează Valeriu Gheorghiță

Dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare, la sfârșitul acestui an România va depăși 70% din populație imunizată, spune coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

Peste 70% din populația României va fi vaccinată până la finalul anului, dacă păstrăm ritmul actual, estimează Valeriu Gheorghiță
Sursa foto: Facebook/RO Vaccinare
de Redacția Antena 3    |    26 Oct 2021   •   16:24

„Asta înseamnă că, în total, până la finalul acestui an am putea avea peste 11,8 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Acum avem aproximativ 6,5 milioane de persoane”, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Medicul se declară îngrijorat de vârstnicii care nu prea se vaccinează: printre persoanele care s-au prezentat, în ultima lună, pentru prima doză de vaccin, 80% au sub 60 de ani.

„Aș dori mai mult ca în perioada următoare persoanele de peste 60 de ani, vulnerabile, să se prezinte la vaccinare, pentru că vârsta este un factor de risc asociat cu mortalitatea”, declară Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a menționat Bucureștiul, cu o rată de vaccinare la aproape 60% și județul Cluj cu 52,3%.

11% din județe au o rată de acoperire vaccinală între 40 și 50%, iar 65% din județe au rata între 30 și 40%.

Cea mai mică rată de vaccinare este de aproximativ 24% în județul Suceava.

În țară, rata de acoperire vaccinală la populația adultă de peste 18 ani este de aproape 41%.

„Mă refer la persoane vaccinate cu cel puțin o doză”, a precizat medicul.

Referitor la grupele de vârstă vaccinate, cea mai mare rată este la persoanele între 50 și 59 de ani - aproape 47%. Urmează grupa de vârstă 60 - 69 de ani.

La grupa de vârstă de peste 80 de ani vaccinarea este în continuare redusă - 22%.

În ce-i privește pe copii, din cei care au între 12 și 15 ani s-au vaccinat 10%, iar dintre adolescenții de 16 - 19 ani s-au vaccinat aproape 28%.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă COVID-19 vaccin
Parteneri
Se schimbă facturile la energie electrică. Noile reguli pe care trebuie să le ştie românii
x close