Antena 3 CNN Actualitate Peste 8.000 de bucureşteni deţin arme letale. Ce pedepse riscă cei care se cred Rambo şi folosesc armele necorespunzător

Peste 8.000 de bucureşteni deţin arme letale. Ce pedepse riscă cei care se cred Rambo şi folosesc armele necorespunzător

Peste 8.000 de bucureşteni deţin arme letale. Ce pedepse riscă cei care se cred Rambo şi folosesc armele necorespunzător
de O.P.    |    15 Mar 2012   •   05:51
Bebe Carabină nu avea permis pentru arma cu care a tras în poliţist. Lucru de aşteptat, pentru că nimeni nu i-ar fi dat permis de port armă cu un asemenea cazier.

Deşi legea este strictă, sunt cazuri în care armele ajung pe mâna unor persoane extrem de periculoase. Poliţia a verificat mai multe permise în ultima perioadă.

Poliţiştii au confiscat peste 1.600 de arme, dintre care aproape 200 ar fi pus în pericol viaţa victimei. 51 de persoane nu vor mai avea voie să poarte sau să folosească arme în urma acestui control.

În alte 40 de cazuri, propunerile de interdicţie sunt încă analizate. Potrivit ultimelor estimări, peste 27.000 de bucureşteni au arme, dintre care 8.000 sunt letale.

Pedepsele sunt serioase pentru cei care au acte pentru arme, dar le ţin în locuri necorespunzătoare, cum ar fi în torpedoul maşinii, în şifonier ori sub pat.

Cei care nu au permis de port armă, dar se cred Rambo, pedepsele sunt cu adevărat aspre. Aceştia riscă până la 8 ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.




×
Subiecte în articol: arme
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close