Antena 3 CNN Actualitate Peste 80.000 de oameni au vizitat târgul de carte Gaudeamus

Peste 80.000 de oameni au vizitat târgul de carte Gaudeamus

Peste 80.000 de oameni au vizitat târgul de carte Gaudeamus
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    28 Noi 2011   •   08:25

Peste 80.000 de oameni au trecut pragul târgului de carte Gaudeamus în acest an. Standurile editurilor au fost luate cu asalt. De la mic la mare, de la oameni simpli, la aleşi de seamă, nimeni n-a plecat acasă cu mâna goală.

Frigul de afară le-a deschis bucureştenilor pofta de citit, aşa că au venit buluc la târgul de carte din capitală. Au avut de unde alege. Editurile s-au întrecut în oferte, iar rezultatul s-a văzut.

"Titlurile care au mers foarte bine sunt titlurile de literatură, beletristica dar şi cărţile pentru copii", a declarat Georgiana Sandu, reprezentantul unei edituri.

Cel mai mare succes l-au avut cărţile interactive. De exemplu, o carte care se transformă în corabie sau, de ce nu, într-un castel. N-au fost singurele surprize.

Prima revistă editată de Fundaţia Dan Voiculescu, cu povesteştile unor copii excepţionali, a fost lansată tot la târgul Gaudeamus. Copiii ale căror poveşti sunt cuprinse în paginile revistei au fost şi ei prezenţi la lansare.

În imensul furnicar s-au strecurat şi aleşii. Printre cei prezenţi la Târgul Gaudeamus s-au numărat şi premierul Emil Boc, fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei sau fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană.

La târgul Gaudeamus au fost prezente 400 de edituri şi au avut loc peste 650 de lansări de carte şi evenimente editoriale.

Cea de-a 18-a ediţie a Târgului Internaţional "Gaudeamus - Carte de învăţătură" s-a deschis pe 23 noiembrie şi s-a încheiat aseară.

×
Subiecte în articol: carte
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close