Antena 3 CNN Actualitate Peste 8000 de sindicalişti au protestat în Capitală. Concluziile discuţiilor de la ministerul Muncii

Peste 8000 de sindicalişti au protestat în Capitală. Concluziile discuţiilor de la ministerul Muncii

Peste 8000 de sindicalişti au protestat în Capitală. Concluziile discuţiilor de la ministerul Muncii
Sursa foto: Protestatari
14 Mai 2009   •   15:12

Aproximativ opt mii de sindicalişti de la Blocul Naţional Sindical au protestat joi în Bucureşti.

Sindicaliştii au plecat au plecat în marş din Piaţa Victoriei, au trecut de Guvern, apoi de ministerul economiei, iar ultima oprire a fost la ministerul muncii.

Sindicaliştii cer păstrarea locurilor de muncă şi programe de muncă concrete, care să asigure locuri de muncă.

Mii de protestari au venit din toate colţurile ţării, din mai multe sectoare de activitate. Sindicaliştii, îmbrăcaţi cu tricouri albe şi cu şepci cu însemnele BNS, au avut pancarte şi bannere cu mesaje critice la adresa Guvernului.

Principala revendicare a fost păstrarea locurilor de muncă în perioada crizei. La Ministerul Economiei protestatarii au depus un memoriu.

La sfârşitul întâlnirii cu reprezentanţii ministrerului Muncii, Dumitru Costin , liderul Blocului Naţional Sindical, a declarat: ? Sindicaliştii nu văd nicio perspectivă ca situaţia să se îndrepte în perioada următoare.

?A apărut o problemă. Oamenii implinesc vârsta de pensionare, dar până când primesc confirmarea statutului de pensionar curg câteva luni de zile, în care omul rămâne fără sursă de venit?.

?Trebuie să existe o corelare în acest interval de timp. Discutţiile de astăzi au arătat deschidere din partea ministerului?.

?Insistăm şi pe formarea de locuri de muncă?, a adăugat Dumitru Costin.


Antena 3.ro



×
Subiecte în articol: sindicalisti proteste mars manifestanti
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close